Fira de la Rosa de Roses

Roses vol un carnaval divertit, net i sa

Un moment de l'acte de la campanya "Per Carnaval no tot s'hi val! Tu Tries...!

Una campanya promoguda per l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Roses vol aconseguir que el prestigi del carnaval de Roses no es perdi per culpa del consum abusiu d’alcohol entre els més joves

Un moment de l'acte de la campanya "Per Carnaval no tot s'hi val! Tu Tries...!
Un moment de l’acte de la campanya “Per Carnaval no tot s’hi val! Tu Tries…!

El passat dilluns el missatge de la campanya que, sota el títol “Per Carnaval, no tot s’hi val! Tu tries…”, ha endegat el departament de Joventut de l’Ajuntament de Roses, es va portar a terme una jornada de sensibilització al Teatre Municipal, dirigida al total de 775 alumnes, de 3er i 4art d’ESO i primer i segon de batxillerat, dels tres instituts de la Vila.

Un missatge de conscienciació sobre els riscos i perill que pot comportar un consum excesiu d’alcohol.

Ahir al vespre, es va tornar a repetir aquest acte de sensibilització i conscienciació. Una sessió informativa dirigida, en aquest cas, als pares, mares dels joves, als caps de colla i al públic en general.

L’acte es va iniciar amb la projecció d’un video realitzat per la rosinca Alba Torner a travès del qual els assistents al teatre van poder sentir el testimoni dur, cru i impactant de les experiències negatives, alguna d’elles irreparables, que havien viscut alguns joves de Roses per culpa d’haver abusat de l’alcohol durant el carnaval. Alternant-se entre els testimonis van advertir sobre els perills de l’abús d’alcohol i aconsellar sobre com passar un carnaval sense problemes representants de la Policia Local, dels Mossos d’Esquadra, de la Creu Roja, del CAP i els respectius directors o cap d’estudis dels tres instituts de Roses.

L’Informador Juvenil, Jordi Abadal, va ser l’encarregat de conduir l’acte un cop acabada la projecció de l’audiovisual, i l’encarregat de presentar als ponents Boris Merker, autor dels cartells de la campanya, Jordi Segura, cap de la Creu Roja, Francesc Gutiérrez, subinspector de la Policia Local, Júlia Castaño, agent dels Mossos d’Esquadra, Juan M. Fernández, regidor de Festes i Carnaval, Anna Jorquera, regidora de Joventut i l’alcalde Carles Pàramo.

Tots de manera individual, però com si fossin una sola veu, van advertir als assistents del perill que corren els joves sinó es canvia la tendència dels darrers anys respecte al consum excessiu d’alcohol, i com a conseqüència del perill que suposa per al prestigi del carnaval de Roses si no es posa solució. Tots també, van demanar un carnaval net, assenyalant que és necessari netejar el carnaval de la lacra de l’alcohol. En aquest sentit, Pàramo va matisar “que l’alcohol no és un problema del Carnaval, ni de les festes de la Santa Creu de Figueres, ni de les del Tura d’Olot, ni de les de Sant Narcís de Girona, és un problema del jovent, de la mainada descontrolada. Tenim un problema i hem de posar solució”.

L’Informador Juvenil va posar sobre la taula un altre aspecte a tenir en compte com a motiu susceptible d’endegar altres campanyes al voltant del carnaval, “com per exenple, la qualitat de les disfresses i les carrosses, però bé, això és un tema per poder debatre més endavant”.

Entre els assistents al TMR, es va treure una conclusió positiva respecte aquesta de sensibilització “penso que ja era hora que algú es preocupés de la mainada. Els joves beuen sempre, però el carnaval és l’excusa de fer-ho de manera descontrolada”, va assenyalar Dolors Sala, mare d’adolescents. Una altre persona present al Teatre, en aquest cas una àvia, la Sílvia Ferrer, també va afirmar que “em sembla perfecte que hagin fet aquesta campanya, sobretot de cares al jovent que no saben el mal que els hi pot fer prendre cubates quan mai no ho fan”.

Totes dues, Sala i Ferrer, van coincidir que el que més els va impactar d’aquesta sessió informativa i de sensibilització van ser els testimonis del joves que surten en el vídeo, i que estaria bé que aquestes campanyes sobre el riscos d’abusar de l’alcohol estaria bé que es fessin al llarg de l’any.