El rosinc Esteve Sala queda finalista al Primer Premi de Narrativa Ciutat de Carlet

Esteve Sala

Esteve Sala signant el seu llibre de poesia 'L'estoig del temps' durant la Diada de Sant Jordi / Foto: arxiu

Amb ‘Els pecats d’Amets’, novel·la feta de contes, Esteve Sala ha estat mereixedor d’aquest guardó

Esteve Sala
Esteve Sala signant el seu llibre de poesia ‘L’estoig del temps’ durant la Diada de Sant Jordi / Foto: arxiu

‘Els pecats d’Amets’,  obra del rosinc Esteve Sala i Casellas anomenada Els pecats d’Amets ha estat finalista del Primer Premi de Narrativa Ciutat de Carlet, que convoca l’Ajuntament d’aquesta població conjuntament amb l’editorial valenciana Neopàtria, a la qual s’hi van presentar 58 originals d’arreu dels Països Catalans.

El jurat, integrat per Manel Alonso i Català, Antoni M. Bonet, Antoni M. Peris i Bernat Nogués i Soldado, regidor de cultura, han considerat ‘Els pecats d’Amets’, una novel·la feta de contes, mereixedora d’aquest guardó.

El guanyador del Primer Premi de Narrativa Ciutat de Carlet té una gratificació econòmica de 1.500 euros. Dotació que no té l’obra finalista, “però això m’és igual perquè el premi és que l’editorial Neopàtria publicarà el meu llibre -a l’igual que el del guanyador-, i això ja és una molt bona recompensa, ja que avui no és tan fàcil que et publiquin un llibre”, ha manifestat Esteve Sala.

Cal destacar que el talent d’aquest rosinc per a l’escriptura ha estat reconegut en diferents premis tant de narrativa com de poesia. Només l’any passat ja va guanyar el XV Premi de Poesia Vila de Prades i el Premi de Narrativa de Cubelles.

Al 2015, per exemple, amb el conte ‘El Far’ va guanyar també un altre premi literari, va quedar finalista dels Premis Recull de Blanes amb un article sobre ElBulliFoundation, i es va emportar el primer premi del XV Certamen de Poesia d’Olot.

A casa seva, Roses, també ha estat profeta, ja que ha guanyat en diverses ocasions els Jocs Florals de la Vila.

Els pecats d’Amets

Els pecats d’Amets és una novel·la feta de narracions diverses que quatre vells s’expliquen en una residència i en un temps en què fer-ho és malvist. L’Aitor, en Quimet, en Ramon i en Siset simbolitzen el plaer pel món de la literatura i la imaginació a Amets, un continent amb catorze països i dues illes antagòniques. Fretures i esperances adreçades a abastar el record i la unitat que d’Ipuinlari al País del No-Res i el País d’Haur. Unes narracions que es van completant i complementant a mesura que es desenvolupa la trama. Una novel·la per a tots els públics, de comprensió planera però amb un llenguatge ric i acurat: el poder màgic i necessària a l’hora d’esbandir una desmemòria que es clou amb el batec resolut de les cobertes -Ipuinlari en euskera.

Presentació a Roses

El llibre ‘Els pecats d’Amets’ es presentarà a la sala cultural de Ca l’Anita, el divendres dia 1 d’abril a les 19:30 hores. Presentació que anirà a càrrec d’en Jordi Pla i el mateix autor.