El rosinc Pere Sastre puja al podi a la Cursa de Sant Josep de Figueres de 10 km

Club Atletisme Roses a la Cursa de Sant Josep de Figueres
Pere Sastre, a la dreta, acompanyat de Miquel Gómez, David Capristan i Jordi Cusí, abans de prendre la sortida a la VII Cursa de Sant Josep de Figueres

Pere Sastre va participar en aquesta cursa després d’haver-se retirat de la marató de Sevilla per lesió

El rosinc Pere Sastre, president del Club Atletisme Roses, va fer segon a la categoria de Veterans de més de 50 anys cursa de la setena cursa de Sant Josep de Figueres de 10 km, que es va disputar diumenge passat pels carrers de la capital altempordanesa. “Era un circuit de 5 km que l’haviem de fer dues vegades, quan vaig passar pel punt de sortida, és a dir, quan ja havia complert els primes 5 quilòmetres, vaig veure que portava un temps de 18 minuts, que no estava pas malament, però a l’arribar al km 7 vaig començar a tenir moltes molèsties, i la intenció era retirar-me, però vaig pensar que pel que quedava ja l’acabava”, va dir en Pere, que va entrar a meta  amb un temps de 40 minuts i 39 segons.

El que vol dir que si hagués mantingut el ritme dels primers 5 km hauria fet un temps d’uns 36 minuts, que l’haguessin donat la victòria, tot i que reconeix que “no estava per fer cap mena de curs i molt menys per aspirar a guanyar, el que passa que durant els primers quilòmetres van ser bones, però després la lesió em passar factura, i ara pararé fins que no em trobi bé del tot, perquè a la tardor vull anar a fer la marató de Niça”.

Precisament, Sastre portava un mes de repòs després que una lesió als isquiotibials l’obligués a retirar-se de la marató de Sevilla quan havia cobert els 15 primers quilòmetres.

Un mes en el que va poder organitzar amb els companys del club la I Cursa Badia de Roses, una prova de dues curses, de 5.000 i 10.000 metres, del qual l’empresa FotoInstant, empresa de gestió d’esdeveniments esportius, que es va encarregar del cronometratge.

I els responsables d’aquesta empresa, que també es va encarregar de gestionar els temps dels atletes de la Cursa de Sant Josep, va ser la que el passat divendres “em va trucar per dir-me que em convidàvem a la setena d’aquesta cursa de Figueres, que també es composa de dues proves de 5 i 10 km, i vaig dubtar d’acceptar la invitació per la lesió, però entre les ganes de tornar a córrer que tenia i que feia un mes que estava inactiu vaig decidir anar”, ha assenyalat en Pere.

I el passat diumenge es va presentar a la Rambla de Figueres, per prendre la sortida a la cursa de 10.000 metres. Però, no va ser l’únic membre del Club Atletisme Roses que va participar, ja que Miquel Gómez, David Capristan i Jordi Cusí també van disputar la cursa dels 10 km.

Gómez va entrar a meta en una molt meritòria 12ª posició absoluta amb 37 minuts i 10 segons. Capristan va entrar més endarrerit, concretament 10 minuts més tard, ja que va marcar un temps de 47 minuts i 37 segons.
Per la seva banda, Cusí no va acabar la cursa.