Els Scargottins li venen una casa tirolesa a una àvia per poder anar de Carnaval

Carnaval de Roses 2017
El que es diu pinta de Caputxeta Vermella no en tenen aquests de la colla Scargottins, oi?

L’àvia en concret es coneguda per la seva neta, la qual porta una caputxeta vermella

Carnaval de Roses 2017
El que es diu pinta de Caputxeta Vermella no en tenen aquests de la colla Scargottins, oi?

Tenen una casa al Tirol, regió alpina entre Àustria i Itàlia. Només la van utilitzar durant quatre dies l’any passat i després la van abandonar. I ara han vist l’ocasió de vendre-la i se l’han encasquetat a una pobre àvia, que segurament mai anirà al Tirol a gaudir de la seva llar. Però, la colla dels Scargottins necessitaven de pressupost per anar de Carnaval i no han volgut desaprofitar l’ocasió. “Aprofitarem tot el que puguem de la casa tirolesa i la condicionarem per a que visqui l’àvia de la caputxeta vermella”, va dir el cap de la colla Scargottins, Ferran Prats.

I per què aneu de Caputxeta Vermella? “Coi, doncs per aprofitar la casa tirolesa, la qual tenia el seu jardí, que el mantindrem per a que l’àvia de la caputxeta també tingui gaudeixi del seu jardí”, va dir Prats, per clarificar que “no semblarà la mateixa, només quedarà l’estructura i els ciments, tot el demés és nou”.

Ostres tu, la necessitat fa que el reciclatge augmenti a Roses durant el temps previ al Carnaval, perquè tothom recicla alhora de fer la carrossa. El departament de Medi Ambient de la Generalitat podria, fins i tot, plantejar-se fer una campanya sobre la importància de reciclar aprofitant el treball que fan les colles, no?.

Però al que anàvem, a on hi ha caputxetes hi ha llops i que en aquest cas “serà la mainada la que vagi disfressada de llop, els adults serem les caputxetes vermelles”, va explicar el cap de colla de la Scargottins.
Una colla, per cert que va posar Barraca per la Festa Major. Sempre la sol·liciten i quan els hi toca fan molts i molts de diners, perquè sinó com s’explica que es puguin comprar una casa al Tirol i a l’any següent reformar-la de dalt a baix.
O sigui una casa a la muntanya entre Àustria i Itàlia de tres plantes, piscina, jacuzzi, jardí, garatge per a 4 vehicles tot terreny… Entre 1 i 2 milions d’euros deuen guanyar aquests durant la Festa Major, oi?. “El que guanyem amb les barraques només ens dóna per fer la carrossa i, a més, són uns diners que ens té que durar dos anys”. Ah, vale, jo pensava que… “Tu flipes, xaval, perquè et penses que ho estem reciclant tot!”, va exclamar en Ferran (i ens sembla que una mica emprenyat).

I la quota que paga cada membre de la Scargottins “són 160 euros amb la disfressa feta a mida, i 115 amb la tela i els patrons per a qui vulgui fer-se ell mateix el vestit”. Uns diners que, com és evident, donen dret a menjar i beure els quatre dies de Carnaval a les 70 persones que viuran durant quatre dies a la casa de l’àvia de la Caputxeta Vermella.

Pel que respecte a no poder beure alcohol durant les desfilades en Ferran considera que “és perfecte, fa anys que s’hauria d’haver fet”, donant la mateixa resposta a la pregunta sobre el seu parer del concurs que se celebrarà enguany amb premis a la millor carrossa, disfressa i coreografia, “perquè, va apuntar, si hi ha competitivitat, hi ha qualitat, i quan parlo de competitivitat parlo de competència sana”.

El cap de la colla Scargottins va afirmar en referència al tema de la nau que “a l’Ajuntament està interessat en que el Carnaval tiri endavant, i ens interessa a tots poder disposar d’una nau per poder treballar a les carrosses”.

El millor i el pitjor del Carnaval de Roses

El millor del Carnaval de Roses per a en Ferran Prats “és l’abans, el que és la preparació, la il·lusió de la gent per preparar-ho, no és el fet dels quatre dies de Carnaval, sinó els preparatius”, i el pitjor “és la mala imatge que té ara mateix, que és el que hem de canviar”.

Si la Caputxeta Vermella és va salvar quan tot semblava que acabaria a la panxa del llop, també serà possible recuperar la bona imatge del Carnaval de Roses… Temps al temps.