Nadal a Roses

S’ha acabat el Carnaval de Roses 2014, visca el Carnaval de Roses 2015!

Carnaval de Roses 2014
Els participants del Carnaval de Roses a l'Avinguda de Rhode esperant el seguici mortuori del difunt rei Carnestoltes

Després de cinc dies intensos de festa finalitza el Carnaval de Roses… Fins l’any vinent

Carnaval de Roses 2014
Els participants del Carnaval de Roses a l’Avinguda de Rhode esperant el seguici mortuori del difunt rei Carnestoltes

Després de la típica arrosada celebrada enguany a la sala annexa del Pavelló Municipal d’Esports, els participants del Carnaval de Roses amb les seves colles es van dirigir al passeig marítim a seguir la festa en espera del seguici mortuori del difunt rei Carnestoltes.

Un seguici mortuori, encapçalat pel Bisbe i acompanyat pels timbalers, que es va iniciar a la plaça Catalunya, sent seguit per milers de persones a l’Avinguda de Rhode, i va acabar a La Perola on els Senyors del Foc, enmig d’un espectacle pirotècnic van cremar al rei Carnestoltes.
Cal destacar la tristesa i la pena que les vídues del difunt rei, que no paraven de plorar i cridar durant tot el seguici i fins a l´últim moment, abans d’arribar a la foguera, per tan lamentable pèrdua.
Una festa de disfresses que el regidor de Festes i Carnaval, Juan M. Fernández, Ferdy, va puntuar “de 0 a 10, li donc un 14, perquè ha estat un èxit en tots els sentits. En quant a l’organització hem treballat com un equip, des de la mateixa alcaldessa, Montse Mindan, passant pel tècnic de Festes, Jordi Sastre, AROFES, la Policia Local i la CreuRoja, i acabant amb les brigades de manteniment i neteja, que no havien marxat totes les carrosses del port i el passeig ja estava net”. En quant al nivell d’incidències, el regidor ha manifestat que “sense tenir les dades definitives, de les 37 casos que va atendre el CAP de Roses, només 7 o 8 han estat de Roses”.

Tot seguit, a l’envelat de la plaça de Frederic Rahola, es va portar a terme l’acte de lliurament de l’Ànec d’or, que enguany l’Associació d’Amics de les Festes i les Tradicions ha concedit al rosinc Francesc Sinyol, en reconeixement al foment de les tradicions locals. Un guardó que el va recollir un familiar seu, Francis Mejías a l’estar absent de la població el propi guardonat.

Les tres representants de La Minúscula Teatre van ser les encarregades de llegir el testament del difunt rei Carnestoltes, per un cop acabada la lectura iniciar el que va ser l’últim ball del Carnaval de Roses 2014 amb l’orquestra Swing Latino.
[fsg_gallery id=”120″]