Sílvia Pérez Cruz i Marco Mezquida tanquen el primer cap de setmana intens de Sons del Món a Roses

Festival Sons del Món 2020

Sílvia Pérez Cruz i Marco Mezquida durant el tercer concert de Sons del Món a la Ciutadella de Roses

Roses ha fet una forta aposta per la cultura programant 9 concerts del Festival Sons del Món en un context molt complicat a causa de la pandèmia de la COVID-19

La Ciutadella de Roses ha viscut un cap de setmana intens de música amb la celebració del Festival Sons del Món.

Divendres, els Sopa de Cabra van ser els encarregats d’inaugurar el Festival amb el cartell d’entrades exhaurides. Dissabte, Diego El Cigala, va omplir la meitat de l’aforament, i ahir Sílvia Pérez Cruz, acompanyat de Marco Mezquida al piano també van penjar el cartell de ‘sold out’.

En un temps actual molt complicat per la crisi sanitària de la COVID-19, l’Ajuntament de Roses ha fet una forta aposta per la cultura amb la celebració de Sons del Món.

“Una de les coses que vam tenir clar amb el promotor del Festival, Xavi Pascual, és que havíem de celebrar el Sons del Món, portant unes mesures de seguretat més extrictes que els que marca el protocol de les autoritats necessàries, perquè el que no podíem aturar-ho tot, no fer res”, ha afirmat el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez.

I de fet, les mesures de seguretat extremes portades a terme durant els tres primers concerts ha fet que el festival es desenvolupés amb total normalitat, on el públic va respondre massivament penjant en dos dels tres concerts el cartell de complet.

Aquesta aposta ferma per la cultura ha fet possible que enguany gairebé es dupliqui el nombre dels concert de Sons del Món a la Ciutadella de Roses, passant de 5 a 9 espectacles musicals en tres caps de setmana. I això ha estat possible “sense haver d’augmentar la subvenció de 100.000€ que el consistori rosinc atorga des de 2017 a PromoArts, organitzadora del Festival. “Sí, degut a que els grups internacionals no fan gira fora del seus països s’ha pogut augmentar el cartell amb músics estatals, i per tant el cost de portar-los a Roses no és tan gran com si haguessin vingut els argentins ‘God Save the Queen’, com inicialment estava previst, i que tenen un caché molt alt”, ha explicat Ibáñez, per remarcar que “la subvenció que dona l’Ajuntament a Sons del Món és una part del cost del festival, ja que el que arrisca més és, evidentment,  PromoArts, que si no emplena, perd diners”.

Sons del Món exclusivament a Roses

La determinació de l’Ajuntament de Roses en celebrar el Festival Sons del Món i el poder disposar d’un espai com la Ciutadella, ha fet que aquest esdeveniment musical suposi enguany un valor afegit per la Vila, ja que Sons del Món se celebra exclusivament a Roses, ja que no hi cap programat cap concert en els cellers de la comarca ni en Castelló d’Empúries, com si s’havia fet anys anteriors.

Una exclusivitat el regidor de Cultura i Festes de Roses veu molt factible que continuï en anys posteriors, “sí, hem donat el pas en aquest context de la COVID-19 i crec que es podrà mantenir aquesta exclusivitat, tot i que ho hem de consensuar amb Promo Arts”.

Cal destacar que tots els artistes que han participat en el primer cap de setmana de Sons del Món han volgut agrair a l’Ajuntament de Roses la seva aposta per celebrar aquest esdeveniment cultural.

Sílvia Pérez Cruz i Marco Mezquida es van emportar de la Ciutadella de Roses una llarga i sentida ovació

La cantant de Palafrugell i el pianista de Menorca van presentar al tercer concert de Sons del Món a Roses el seu disc MA Live in Tokyo. Un treball composat per 15 temes i que sorgir dels 8 directes que Sílvia i Marco van enregistrar a Tokio, país que van visitar a l’octubre de l’any passat.

El duet va delectar al respectable que omplia l’aforament disposat a la Ciutadella  amb la seva veu i música durant dues hores de concert. Un públic que es va entregar en tot moments reconeixent la seva qualitat artística quan al final de l’espectacle, que va finalitzar amb la cançó ‘Pequeño vals vienés’, els va regalar una llarga, forta i sentida ovació.