Cinema a la Fresca

Sol i bon temps dóna com a resultat una desfilada del Carnaval de Roses genial

Carnaval de Roses 2014
Milers de persones a l'Avinguda de Rhode veient la passada de Carnaval de diumenge

Milers de participants i milers d’espectadors omplen Roses per la festa de Carnaval durant la desfilada de diumenge

Carnaval de Roses 2014
Milers de persones a l’Avinguda de Rhode veient la passada de Carnaval de diumenge

Ja va passar l’any passat. Els dos primers dies de carnaval el protagonista va ser la fred. Emguany però, la climatologia durant la desfilada infantil de dissabte es va comportar amb els participants, però ahir diumenge, segons alguns, el millor dia del Carnaval de Roses, va lluir el sol.

Un sol esplèndid que va convertir l’Avinguda de Rhode de la Vila en una autèntica festa de colors, musica, gresca, felicitat.
Va fer sol i el vent va brillar per la seva absència, és a dir, un dia magnífic per portar a terme una desfilada de disfresses com la del Carnaval de Roses. El sol i les disfresses, doncs, van ser els protagonistes, així que Visca el Carnaval, visca Roses i visca el sol.

Finalment, la promesa que va fe el rei Carnsestoltes el dia de Dijous Gras la va complir. Va prometre bon temps i el vam tenir.

Un amic i gran fotògraf sempre estarà amb nosaltres durant el Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2014
Cartell recordant a en Jordi Velasco

El fotògraf rosinc, Jordi Velasco, mort en un accident aeri mentre treballava, sempre desfilarà amb la resta de participants del Carnaval de Roses. Així, ho han decidit els membres de la seva colla ‘Els Pipiolis van de Pitima’, penjant una cartell amb una de les fotografies aèries realitzades per Velasco, i en el que es pot llegir ‘Sempre amb nosaltres’.

I amb el bon temps va començar la passada de disfresses a les 12 del migdia, encapçalant la comitiva els Reis de Carnaval, de la colla Los Regateros, i el Reis Infantils, amb la colla Bruel.

Als voltants de l’hora de dinar totes les carrosses van arribar al port pesquer i allà, un cop aparcades, es va servir el ‘rantxo’. Cada colla el seu, però com si fossin la mateixa, perquè per menú hi havia el de sempre, els típics pinxitos, entrepans de llom, baicon, o franfurt i fins i tot, fideuà. Tot acompanyat de música a tota ‘hòstia’. Música de tots els gèneres i per a tots els gustos.

Tot seguit de dinar les carrosses vana anar desfilant poc  a poc per dirigir-se una altre cop a l’Avinguada de Rhode per passar la tarda i esperar a les activitats programades pel vespre i la nit.
[fsg_gallery id=”118″]