Solidaritat per salvar la vida de Maria, una veïna de Roses

Solidaritat per salvar la vida de Maria
A l'esquerra, Maria amb el seu fill, i a la dreta els costos de l'operació quirúrgica i el tractament posterior

Maria, una veïna de Roses que pateix càncer, necessita de la solidaritat de tothom per finançar una operació que li salvaria la vida

“Sóc María, tinc 40 anys i visc a Roses (Girona) amb el meu company i el nostre fill de 3 anys. Estic malalta, tinc càncer i per a poder curar-me necessito la vostra ajuda”.
Així comença la crida que aquesta rosinca ha fet en la plataforma web Gofundme, on ha llançat una campanya de recaptació de fons que en escasses hores va superar els 5 mil euros i s’ha fet viral en les xarxes socials, passant actualment dels 13.000 €.

“El dia 15 de maig em van diagnosticar un tumor en la cua del pàncrees”, explica ella mateixa en la plataforma i pel qual la van operar el passat 10 de juliol. Tot i que l’operació va anar bé, “en un TAC de control 20 dies després de l’operació, van detectar metàstasi en el peritoneu, la cavitat abdominal” afirma a la pàgina d’internet. Un diagnòstic amb el qual els metges li auguraven un any de vida, malgrat estar en quimioteràpia.

Tot i això, el complicat escenari de Maria sembla haver trobat un bri d’esperança, ja que un centre mèdic privat de Barcelona l’han comunicat que disposa d’un tractament que podria ajudar-la, “que consisteix en tractament quirúrgic de citorreducció per aplicar després quimioteràpia directament en la cavitat abdominal”, explica Maria.

El problema, és que tant la intervenció, com el seguiment i tractament postoperatori comporten un important despesa econòmica que la família no pot fer front, ja que puja a 40.000 euros. Per això ha llançat una campanya de micromecenatge des del qual demana la màxima col·laboració per a poder sotmetre’s a l’operació.

Actes solidaris

A banda de la campanya en Gofundme, persones de l’entorn de Maria estan organitzant diferents actes solidaris per recaptar diners, com ara una desfilada de moda al Teatre Municipal de Roses, un passeig per mar a bord de Els Blaus de Roses i una quina.