Programa Reallotgem

Soufian El Mimouni i Eduard Bartra, tots dos atletes de Roses, triomfen a la 1ª cursa de la Lliga RUN Alt Empordà

Club Atletisme Roses
Soufian El Mimouni i Eduard Bartra, al podi com a campió i subcampió, respectivament de la Cursa dels Dolmens

Els atletes de Roses van fer primer i segon a la mitja marató muntanya de La Jonquera, primera prova de la Lliga RUN Alt Empordà

Soufian El Mimouni (al centre) i Eduard Bartra (a l’esquerra), al podi com a campió i subcampió, respectivament, de la Cursa dels Dòlmens

RUN Alt Empordà, és la primera Lliga de curses de muntanya de la comarca que va celebrar la seva primera prova, la ‘Cursa dels Dòlmens’, ahir diumenge, al terme municipal de La Jonquera. Una prova d’una distància de 20 quilòmetres amb un desnivell positiu de 705 metres, i en la que van participar quatre atletes de Roses, tres d’ells components del Club Atletisme de la Vila, Héctor Pérez, Eduard Bartra i Carles Aguilar i un quart que corre per lliure, Soufian El Mimouni.

Aquest últim, d’origen marroquí i de 19 anys, va quedar campió a la categoria Júnior al invertir un temps de 1 hora 39 minuts i 50 segons per cobrir les 20 quilòmetres. Un temps que li va valer per entrar a meta en la sisena posició absoluta. I Eduard Bartra, un jove atleta de només 17 anys es va proclamar subcampió Júnior al realitzar la prova en 2 hores, 4 minuts i 22 segons.
Bartra va començar fa poc temps a córrer per la muntanya, i segons corredors del Club Atletisme Roses, apunta maneres per destacar a mig termini en aquest tipus de prova.

Per la seva part, Héctor Pérez va assolir una més que meritòria 13ª posició al fer 1 hora, 50 minuts i 4 segons, i Carles Aguilar va quedar el 24è, tot just per darrera d’Eduard Bartra a la classificació absoluta. Aguilar va invertir un temps de 2 hores, 22 minuts i 22 segons, millorant en uns 30 minuts el seu millor temps en mitja marató de muntanya, tot i que “no es pot comparar aquest temps amb el d’altres curses que he fet, perquè aquesta era molt planera, no havia gaire desnivell, i llavors no és real que hagi millorat de mitja hora”, va reconèixer l’atleta rosinc.

La segona prova de la lliga RUN Alt Empordà se celebrarà el proper 8 de juny. Una mitja marató de muntanya a la població d’Agullana coneguda com ‘La suada’, de caire popular amb sortida i arribada a la plaça major del poble.