Un taller que combina les noves tecnologies amb la telepatia es va desenvolupar a Ca l’Anita

Taller al voltant del 'Mòbils' a Ca l'Anita

Una de les creacions realitzades durant el taller

Les artistes Fiona Morrison i Pilar Farrés, van dur a terme ahir el taller ‘Mòbils’ a l’espai cultural de Ca l’Anita, a Roses, en el marc del cicle expositiu Empordoneses 2017

Taller al voltant del 'Mòbils' a Ca l'Anita
Una de les creacions realitzades durant el taller

Fiona Morrisson i Pilar Farré, del col·lectiu Empordoneses, van realitzar un taller al voltant dels telèfons mòbils amb l’objectiu de crear una instal·lació artística treballant sota els postulats de l’art ‘povero’ i el menys és més, fent servir materials de rebuig com cordills, branques, peces de roba o telèfons mòbils atrotinats. La peça resultant, com va explicar Fiona Morrison, “combina elements pertanyents a les noves tecnologies amb d’altres relacionats amb l’ancestral poder de la telepatia que feien servir els aborígens australians”.
I el resultat va ser una obra que reflexiona sobre el valor de la comunicació en els nostres dies, a la vegada que posa de manifest com tot i les diferències culturals o tecnològiques, l’home sempre persegueix la voluntat de comunicar-se amb els seus congèneres.

Cal assenyalar que, com cada any, hi ha un fil conductor creatiu per a tots els participants, que en aquesta edició és: ‘Smartphones, 10 anys’; el qual com el seu títol indica, vol fer reflexionar sobre la presència dels anomenats  ‘telèfons intel·ligents’, els quals van fer la seva aparició l’any 2007.
Des de llavors són un aparell indispensable en les nostres vides. Ja sigui per les possibilitats que ofereixen, la dependència que generen, la post-veritat que creen, el control al qual ens sotmeten, o la simple i pura atracció per l’objecte.

Recordem que al mateix espai podreu visitar l’exposició col·lectiva i multidisciplinar ‘Mobilització’, que es pot visitar fins al 25 de juny els divendres de 17 a 20 hores, i els dissabtes, diumenges i festius de 12 a 14 hores i de 17 a 20 hores.