Tothom rema en la mateixa direcció per solucionar el tema de la nau de les carrosses del Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2017
La reunió entre l'Ajuntament de Roses i les colles de carnaval es va portar a terme al Teatre Municipal

L’Ajuntament de Roses i les colles de carnaval van arribar a una entesa per trobar-hi una solució per poder guardar les carrosses

Carnaval de Roses 2017
La reunió entre l’Ajuntament de Roses i les colles de carnaval es va portar a terme al Teatre Municipal

La nau on guardar i poder treballar en les carrosses va ser el punt més candent en la reunió celebrada ahir al Teatre Municipal entre l’Ajuntament de Roses i els representants de les colles del Carnaval. Totes dues parts van arribar a la conclusió de que “s’ha d’arribar a un entesa i buscar una solució, de moment, puntual”, va manifestar l’alcaldessa, Montse Mindan, la qual va comunicar als assistents que “estem buscant pels pobles del voltant una nau en desús per llogar-la i encabir les carrosses, ja que entenc que hi ha una necessitat perquè valen molts de diners i no poden estar a l’aire lliure”.
Una solució puntual mentre que arribi en un futur el dia que s’hagi de fer una nau no només destinada a guardar carrosses, ja que, com es va apuntar en el transcurs de la reunió, també podria tenir un finalitat pública de caràcter lúdic-cultural.

Les colles de carnaval van entendre la posició de l’Ajuntament sobre la dificultat de trobar un espai per encabir a una setantena de carrosses, “ja que si es fa una nau es fa per a totes, no tan sols per les que estan a la nau del Sr. Escribano”,  i es van mostrar disposats a buscar també un lloc per la comarca per poder guardar aquelles carrosses que, precisament estan en aquesta nau, ja que un cop acabada la festa de disfresses l’hauran d’abandonar.  

Si acabat el Carnaval no s’ha trobat un emplaçament sota cobert, es va oferir la possibilitat d’encabir les carrosses en un terreny municipal a l’aire lliure fins trobar un lloc més adient.

Manaments del Carnaval de Roses 2017

La reunió celebrada ahir es va convocar per notificar les decisions preses pel Consell del Carnaval a totes les colles. El Consell és un ens composat per la pròpia alcaldessa, el regidor de Festes, Francesc Giner i el regidor d’Infraestructures i Serveis Públics, Juan M. Fernández, en representació de l’Ajuntament de Roses i per 16 colles com a delegades de totes les que hi participen a la festa de disfresses de la Vila, i que són les  de Los Currillos, Kens busquin, Los Nenucos, Sant Tornem-hi, Scargottins, Missió Possible, Fins Aquí hem Arribat, Torracastanyes, A Corre Cuita, Venim de l’Hort, Bai de Feis, El Tech, Bruel, Los Regateros, Icrisis, Els Bon Amics i Els Gats.

En total, 19 persones són els que conformen el Consell del Carnaval 2017. L’any vinent poden ser d’altres.

I el regidor de Festes va llegir els Manaments del Carnaval 2017 sobre les normes que s’hauran de complir, destacant la que diu que no es podrà menjar ni beure alcohol durant les desfilades, i que diumenge i dilluns a la tarda s’instal·larà un equip de so des de la plaça de Sant Pere fins la Rambla Riera Ginjolers, amb una sola música. Es va decidir a la reunió d’ahir que les carrosses que vulguin tenir la seva pròpia música han de ser fora d’aquest tram de l’Avinguda de Rhode.
Aquelles colles que no facin cas dels manaments seran sancionades amb no poder entrar al sorteig de la desfilada del Carnaval 2018 i no disposar d’una Barraca per la festa major.

També es va notificar que hi haurà un concurs per premiar a la millor disfressa, la millor carrossa i la millor coreografia. Els guanyadors podran escollir número de desfilada per l’any vinent a més d’obtenir un guardó