Transpyr: 10 anys promocionant Roses arreu del món

Transpyr Coast to Coast
Les autoritats tallant la cinta i Francesc Ferrer, Joan Ripoll i Guerau Carrion el moment de prendre la sortida de la Transpyr 2019

Francesc Ferrer i Joan Ripoll en la modalitat de Backroads (bicicleta de carretera) i Guerau Carrion en BTT, són els tres ciclistes de Roses que enguany participen a la Trasnpyr Coast to Coast

Les autoritats tallant la cinta i Francesc Ferrer, Joan Ripoll i Guerau Carrion el moment de prendre la sortida de la Transpyr 2019

La Transpyr va néixer l’any 2009 quan els organitzadors van proposar a Roses ser la població de sortida d’aquesta aventura ciclista, que té el repte de creuar els Pirineus de costa a costa, de Roses (Catalunya) fins a Hondarribia (País Basc), en set dies. I el consistori rosinc va apostar per acollir als 90 ciclistes que hi van participar en aquella primera edició i que al llarg de’aquests 10 anys ha quedat palès que l’aposta del de l’Ajuntament de Roses va ser encertada, “i la prova d’això és que quan s’obren inscripcions al poc temps queden tancades pel límit que posa l’organització de 400 participants”, ha afirmat l’alcaldessa en funcions, Montse Mindan.

Una aposta guanyadora per part de Roses perquè els participants provenen d’arreu del món, fins i tot de Nova Zelanda, “la qual cosa fa que la Transpyr sigui d’aquests esdeveniments que a Roses no sembla que tingui gaire incidència per a la Vila, però realment es posiciona al món com un referent turístic-esportiu”, ha remarcat Mindan.

10 anys creuant els Pirineus de Catalunya al País Basc en bicicleta

La Transpyr ja fa uns anys que s’ha posat com a límit la participació de 400 els ciclistes, tant en bicicleta de muntanya com en bicicleta de carretera, el nombre de participants “per una qüestió de logística, ja que Roses, evidentment,  sí que podria acollir més quantitat d’esportistes, però d’altres poblacions per les quals passa la Transpyr els quals ens agrada anar-hi pel seu enclavament, no tenen la infraestructura per acollir a tanta gent, ja que a més dels ciclistes s’ha de comptar a les moltíssimes persones que formen part de l’organització, i per això ens vam veure obligats a posar el límit de 400 participants”, ha assenyalat el co-director i fundador de la Transpyr, Francesc Sallent, juntament amb el seu germà l’Oriol.

I si la Transpyr és un repte en sí, l’idea de portar-la a terme, també ho va ser, perquè els germants Sallent l’únic que tenien clar “és que s’havia de creuar els Pirineus en el termini d’una setmana, i fa 10 anys era molt agosarat plantejar-ho, i si hem arribat a complir el desè aniversari és que perquè hi ha hagut una sèrie de gent que ha respòs i ha volgut entomar aquest repte”, ha explicat Francesc.

I l’objectiu ara és arribar a celebrar el 20è aniversari “sempre i quan hagi la demanda de participar-hi en aquesta prova, que més que una competició esportiva esdevé en tota una aventura”, ha afirmat Sallent.

Actualment, la Transpyr, està consolidada plenament en el panorama internacional, a més de ser considerada per National Geographic com una de les 10 millors aventures del món en MTB.

Tret de sortida de la Trasnpyr 2019

Aquest matí Roses ha donat el tret de sortida de la Transpyr 2019, després que Montse Mindan, i els regidors en funcions Juan M. Fernández i Fèlix Llorens tallessin la cins a la línia de sortida, que enguany, a diferencia dels 9 anteriors quan es va fer a les portes de la Ciutadella, s’ha donat des del port esportiu de Roses. El motiu és el canvi inicial del recorregut entre Roses i Campodron, final d’aquesta primera etapa. Anys anteriors, els ciclistes agafaven directament la carretera de Palau-saverdera, fent un volt primer per la Gran Via Pau Casals, però aquest 2019 s’ha decidit que els participants gaudeixen de les vistes del mar passant pel passeig marítim i Santa Margarida per arribar a Empuriabrava i d’aquí ja agafar la carretera GI-610.

Francesc Ferrer, Joan Ripoll i Guerau Carrion, els ciclistes de Roses que hi participen

Enguany, a la Transpyr 2019 hi participen tres components del Club Ciclista Roses. Francesc, Quico, Ferrer i Joan Ripoll en la modalitat de Backroads (bicicleta de carretera) i Guerau Carrion, que ja és el cinquè cop que hi pren part en aquesta aventura ciclista, ho fa per tercera vegada en la modalitat de BTT.

L’objectiu que s’han marcat tots tres és arribar a Hondarribia i obtenir el diploma de Finisher.