Tres castells de 7 descarrega la Colla Castellera de Figueres per celebrar la Diada de Sant Pere

Colla Castellera de Figueres

El castell 7 de 7 que va descarregar la Colla Castellera de Figueres per la diada de Sant Pere

La Rambla de Figueres va ser testimoni de la millor actuació de la temporada dels liles

Colla Castellera de Figueres
El castell 7 de 7 que va descarregar la Colla Castellera de Figueres per la diada de Sant Pere

A les 11:30 hores es va iniciar a la Rambla de Figueres l’actuació castellera, amb les colles de Xerrics d’Olot, els Esperxats del Pla de l’Estany i la Colla en formació dels Castellers de les Gavarres, de la qual l’amfitriona, la Colla Castellera de Figueres, serà la seva padrina.

En ronda de pilars de presentació els locals van dur a terme 3 pilars de 4, per tot seguit, en primera ronda, encarar un 5 de 7,  el castell més difícil de la diada, que tot i la seva complexitat tècnica es va descarregar amb fermesa i solvència. Cal remarcar que és el 6è 5 de 7 que han descarregat els figuerencs al llarg de la temporada.

En segona ronda, els de la camisa lila van dur un dels seus grans reptes. Recuperar les agulles. I ho van fer amb solvència, construint un 3 de 7 amb agulla molt celebrat, i és que aquest construcció és la que els obre les portes a seguir lluitant per entrar al Concurs del dissabte.

I  en tercera ronda van encarar la Colla Castellera de Figueres el 7 de 7, un castells necessitat de molta pinya i que es va fer possible gràcies a la presència de 154 camises liles que hi havia a plaça, i a la gran aportació de les altres colles als últims cordons d’aquest monstre de castell.
El primer intent es desmuntar per falta de bones mides quan ja pujava el pom de dalt. La tècnica dels figuerencs, però, va sortir  a relluir per assegurar-se el castell amb facilitat, deixant enrere caigudes el mes passat a Quart amb la construcció d’aquesta castell.

L’actuació es va tancar amb 2 pilars de 5 simultanis, per primer cop aquest any.

Cal destacar també el 3 de 7 de Xerrics, les bones mides del 3 de 6 dels Esperxats  i el bon rotllo i la bona feina feta a Castellers de les Gavarres per tirar endavant el seu projecte de Colla.