Suquet de peix de Rose

Última reunió per coordinar Ajuntament i colles amb l’objectiu que el Carnaval de Roses sigui un èxit

Carnaval de Roses 2023
Moment de la reunió celebrada ahir al Teatre Municipal

Entre les novetats que es van coordinar ahir en la última reunió del Carnaval  de Roses abans de la festa, cal destacar que les carrosses podran tornar divendres per l’Avinguda de Rhode tot just acabi la passada i hagin arribat a port

Ahir es va celebrar, al Teatre Municipal, la tradicional última reunió amb els caps de colla del Carnaval de Roses per tal de repassar la logística de la festa i coordinar totes les parts implicades. “Per una part l’Ajuntament, a través de l’Àrea de Cultura i Festes i la de Seguretat Ciutadana, i per l’altra per part de les colles, les quals han d’organitzar a milers de persones, per tant és una feina molt important i significativa que hem de posar en valor”, va explicar l’alcalde de Roses, Joan Plana, que va remarcar que “es tracta d’una reunió per coordinar-nos tots amb l’objectiu que la gent s’ho passi bé i la festa sigui lluida”.

Així, el tècnic de l’Àrea de Festes, Jordi Sastre, acompanyat del propi alcalde de Roses, Joan Plana, el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez, i els comandaments policials Eduard Campà, José Francisco Gutiérrez i Àlex Duran, va anar desgranant dia per dia, tota la programació perquè qualsevol que tingués un dubte o proposta, la fes publica per consensuar-la entre tots.

D’aquesta manera, la programació i horaris del dijous 16 de febrer queden com ja estava planejat.

Primera novetat, divendres 17 de febrer

La primera de les novetats respecte a anys anteriors tindrà lloc el divendres, 17 de febrer, a part que no es podran deixar les carrosses al número de sortida fins 2 hores abans en lloc de 4, com en edicions anteriors, és que “les carrosses, que podran estar al port pesquer fins les 3 de la matinada, podran tornar per la mateixa Avinguda de Rhode, un cop totes les carrosses siguin al port, per anar a guardar-les tot just en el moment que s’hagin retirat totes les cadires, que es fa pràcticament de manera immediata en quant ha passat l’última carrossa”. I la novetat està en que “anys anteriors ens havíem d’esperar a que el servei de neteja finalitzés la seva tasca, però enguany s’ha programat que el servei de neteja s’activi un cop surti l’última carrossa del port”, va explicar Campà. És a dir, si totes les carrosses són a port a l’1 de matinada, la que vulgui podrà marxar abans. Les que no vulguin anar al port, o bé vol marxar abans i no s’han acabat de retirar les cadires ho podran fer com cada any, anar-se’n per la Gran Via o per la Riera de la Quana.

Segona novetat, diumenge 19 de febrer

Pel que fa a dissabte, 18 de febrer, es va afirmar que l’hora límit d’estar al port després de la desfilada és fins a les 22 hores, mentre que per després de la passada de diumenge es va consensuar que les carrosses que estiguin al port tenen límit fins a les 17 hores per anar després a la plaça Sant Pere per assistir a la proclamació dels Reis de Carnaval 2024 i al premis del concurs del Carnaval d’enguany, i les que estiguin en el lloc de sortida de les desfilades fins les 18 hores, per tant, la música de la plaça Sant Pere començarà les 18 hores.

Tercera novetat, dilluns 20 de febrer

Per dilluns, dia de l’arròs per evitar problemes d’anar a la plaça Sant Pere i poder respectar l’ordre de sortida de les colles es va consensuar, ja que l’arrossada es portarà a terme al Pavelló d’Esports i la Sala Polivalent, que totes les carrosses, vagin a menjar o no arròs, es concentrin en allà per després anar en fila segons el seu nombre de sortida cap a la plaça Sant Pere.

Pel que fa a l’arròs es va explicar que se servirà, com cada any, a taula, excepte aquelles persones que han demanat arròs vegà, que hauran d’anar fins la paella on l’estigui elaborant perquè els omplin el plat.