Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Un any alfabetitzant digitalment a Roses

Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries
Miquel Fernández impartint un curs d'alfabetització digital al Casal del Pescador

La Creu Roja ha portat a terme durant aquest any l’alfabetització digital arreu de la Vila de Roses

A principis d’any, al mes de gener, la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries va iniciar uns nous cursos d’alfabetització digital amb l’objectiu de continuar lluitant contra l’escletxa digital i facilitar, així, la inclusió tecnològica per a que les persones amb dificultats sàpiguen desenvolupar-se en el món d’internet.

Un projecte per reduir la bretxa digital que s’ha desenvolupat amb la col·laboració de Dipsalut, i que ha tingut com a objectiu principal orientar, formar i ajudar a  les persones a desenvolupar les capacitats pràctiques necessàries per a utilitzar les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), i donar resposta a les necessitats d’informació, relació, comunicació que no tots els ciutadans/es tenen satisfetes.

Així, els voluntaris de la Creu Roja en la secció d’informàtica, Miquel Fernández i Esther Simón, han impartit aquest cursos d’alfabetització digital arreu de Roses. Van començar a la mateixa seu de l’entitat humanitària per posteriorment fer aquest cursos a domicili al Casal del Pescador de Roses, a la Casa del Mar, a FADIR, a la Fundació Roses Contra el Càncer, a l’Oficina de Català i fins i tot han impartit tallers a una vintena d’alumnes de sisè curs de primària de les escoles públiques de Roses, que van ser impulsats per l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament.

Cursos que han estat diferents segons els destinataris, ja que “hem fet mòduls formatius de 10 hores cadascú per ensenyar les aplicacions del telèfon mòbil, saber fer els tràmits digitals. També hem fet tallers d’una temàtica puntual com ara de La Meva Salut, de Whatsapp o de recerca de feina”, ha explicat Miquel Fernández. També han ajudat a persones a solucionar i saber fer algun tipus de tràmit digital amb el mòbil.

I aquest mateixa setmana, la Creu Roja ha donat per finalitzat el darrer trimestre de l’any en quant als cursos d’alfabetització digital, tot i que per aquest Nadal la Creu Roja també té previst fer uns cursos per explicar el programa Canva com a eina per fer presentacions digitals, entre d’altres funcions.