Un camió de mercaderies rebenta el dipòsit de combustible a Roses i vessa 400 litres de gasoil, que arriben al mar

Vessament de gasoil a Roses
Moment en que s'instal·lava la barrera de contenció per a que el gasoli no s'escampés per la badia de Roses

És el segon vessament de gasoil que, malauradament, succeeix a Roses en un interval de  tres dies

Vessament de gasoil a Roses
El camió que va vessar el gasoil en haver-se-li rebentat el dipòsit

Un camió de mercaderies amb destí al supermercat Condis de la Gran Via, quan va aparcar, al voltant de les 17 hores d’ahir, a l’espai de dalt de l’estació d’autobusos de la SARFA, va trepitjar la tapa d’un embornal, amb tanta mala sort que aquesta va saltar rebentant el dipòsit de gasoil de 400 litres de gasoil del vehicle.

Immediatament, es va posar en coneixement de la Policia Local de Roses, que va trucar als Bombers, els quals van desplaçar una dotació per fer tasques de neteja del combustible que es va vessar a terra, mentre els agents de la seguretat municipal van desviar la circulació del trànsit rodat provinent de la mateixa Riera Ginolers i els carrers Espronceda i Roger de Llúria.

Però, el principal problema es va originar en evitar que el gasoil no s’escampés per la Badia de Roses, ja que el vessament va caure pel embornal anant per sota la Riera Ginjolers fins arribar al mar.
Per aquest motiu es va trucar al Port de Roses, que amb l’ajuda de la Policia Local i els tinents d’alcalde, Joan Plana i Félix Llorens, es va posar una barrera de contenció per evitar, així, que el gasoil es propagués pel mar.
Tot seguit es va procedir a les gestions necessàries per tal de treure el combustible de l’aigua que s’havia contingut entre els espigons, una tasca que va realitzar l’empresa Hidrojet, “i que acabarà de finalitzar aquest mateix matí de divendres, ja que van aspirar uns 1.100 litres -entre aigua de mar i gasoil- i van emplenar la cuba i no la podien buidar fins avui”, ha afirmat el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana.

A banda de la Policia Local i els Bombers i el Port de Roses  també van participar en les tasques d’emergència, l’embarcació de Salvament Marítim i agents dels Mossos d’Esquadra.

Malauradament, aquest vessament de gasoil és el segon que succeeix a Roses amb només 3 dies de diferència després de la fuita de combustible d’un dipòsit d’una casa del carrer Gravina.