Un pacte entre PSC i l’equip de govern de Roses permet aprovar els pressupostos de 2016

Pressupostos de 2016 de l'Ajuntament de Roses

CiU, Gent del Poble, PSC i Ciutadans en el moment d'aprovar amb el seu vot els pressupostos de Roses per a 2016

El PSC va aprovar els pressupostos a canvi d’incloure mesures dels seu programa que s’han de complir durant els propers dotze mesos

Pressupostos de 2016 de l'Ajuntament de Roses
CiU, Gent del Poble, PSC i Ciutadans en el moment d’aprovar, amb el seu vot, els pressupostos de Roses per a 2016

Ahir al matí es van presentar els pressupostos de Roses per a 2016, i la informació que publicava viladeroses.cat fèiem esment que s’aprovarien al vespre en un ple extraordinari, ja que degut al bon “to i participació dels grups de l’oposició” en les negociacions durant les diferents reunions mantingudes amb l’equip de govern, així ho feien preveure, ja que només als vots en contra d’ERC i Unió (5) que ens van dir que votarien en contra, no hi havia prou per tombar-los, perquè la resta dels grups, com a mínim s’abstindrien.

Però del matí al vespre, hi ha unes hores pel mig, en el que tot pot canviar. I si, van canviar, però no el resultat que va avançar aquest mitjà de comunicació, ja que els pressupostos es van aprovar gràcies al pacte puntual acordat entre el PSC i l’equip de govern, format per CiU i Gent del Poble.

Un ‘pacte de pressupostos’ que va fer tirar endavant els comptes municipals per a 2016 de manera definitiva i segura. Definitiva i segura perquè si la resta de grups haguessin votat en contra, que no va ser el cas, s’haguessin aprovat igualment.

Un ‘pacte de pressupostos’ al qual ha tingut accés viladeroses.cat per “treballar per l’interès general de les ciutadanes i els ciutadans de Roses, i donar estabilitat a la tasca municipal, que pugui oferir a les seves veïnes i veïns uns serveis públics de qualitat, gestionats de manera eficaç, participativa i de consens”.

A canvi del seu suport els socialistes van demanar una sèrie de mesures que tenen un temps d’aplicació i avaluació d’un any.

Pel que fa la resta de grups, C’s també va votar a favor perquè se li van acceptar les quatres propostes a incloure en els pressupostos. A l’igual que el PP, tot i que els seus regidors van votar abstenció en ser acceptats uns punts en els comptes municipals per a l’any vinent. ERC va votar en contra al no estar d’acord amb la proporcionalitat dels integrants del Consells d’Administració de les tres societats municipals, Rosersa, Port Espotiu i PRODER (Piscina de Roses).

I Unió, que tenia previst votar en contra, va decidir, a darrera hora, canviar el seu vot, i també es va abstenir.

El regidor d’Economia i Hisenda, Marc Danès, va agrair a tots els grups la seva predisposició per tirarn endavant els pressupostos municipals. I el primer tinent d’alcalde, Carles Pàramo, va significar que mai, al menys des que és a l’Ajuntament, s’havia produit un debat tant constructiu en un ple per aprovar els pressupostos.