Fira de la Rosa de Roses

Un sorteig de Carnaval de Roses que va passar de ser bufar i fer ampolles a complicar-se més de l’esperat

Carnaval de Roses 2022
Moments abans d'iniciar-se el sorteig de l'ordre de les desfilades del Carnaval de Roses 2022

Official Dealer Gas Monkey GarageLa quantitat de colles, respecte a anteriors Carnaval de Roses, que enguany desfilaran (si ho fan) sense carrossa va generar una mica de debat sobre quin número de sortida haurien de tenir aquestes colles

Ahir es va portar a terme el tradicional sorteig per decidir l’ordre de sortida del Carnaval de Roses. Un sorteig en el que entraven un total de 42 colles, tot i que finalment hi ha 44 inscrites, però com la Nasa i Amics del Cargol es van inscriure fora de termini es va decidir que sortirien en les dues últimes posicions però, després, tal i com es va desenvolupar el sorteig, no va ser així, perquè el que en principi semblava un sorteig de bufar i fer ampolles en haver-hi menys colles, es va complicar més del compte.

Abans d’iniciar-se el sorteig, però, el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez, va explicar als assistents que “una de les mesures que continuen vigents avui dia és la obligació de portar mascareta en esdeveniments multitudinaris”. És a dir, que si no s’aixeca aquesta restricció s’haurà de desfilar amb mascareta i portar aquesta durant l’estada al port.

El tècnic de Festes, Jordi Sastre, va explicar el funcionament del sorteig dient que “totes les colles heu rebut un mail amb el llistat de les colles inscrites amb un número, en el moment que surti el vostre heu d’escollir l’ordre de sortida que vulgueu”.

Ibáñez i Sastre, acompanyats de l’Anna Gasparin de l’Àrea de Cultura i Festes i de Fina Puigdomènech, que ser va l’encarregada d’extreure les boles, van portar a terme el desenvolupament del sorteig, el qual un cop extretes totes les boles es va comprovar que hi havia molts números buits.
El motiu va ser que degut a l’excepcionalitat del Carnaval d’enguany ha provocat que moltes més colles, del que és habitual respecte a edicions anteriors, sortiran (si surten perquè algunes aniran directament al port) a desfilar sense carrossa.
Normalment, aquestes colles no s’han de presentar al concurs perquè ja s’intercalen entre la resta, però en ser un nombre molt elevat va generar, fins i tot, un xic de debat entre els assistents sobre quin ordre de sortida haurien de tenir aquestes colles que no tenen carrossa.

Finalment, després que alguns plantegessin el tornar fer el sorteig des del principi, es va decidir que les colles amb carrossa que van escollir número el mantindrien, “i col·locar a les colles que no han vingut al sorteig, o sí que ho han fet però no s’han pronunciat, en els números que havien quedat deserts, perquè hem considerat l’opció més justa per la gent que sí que ha vingut al sorteig i ha escollit número”, va assenyalar Èric Ibáñez, afegint que les colles que hem posat en els espais buits tampoc estem segurs que després surtin a desfilar, perquè ja ens ha arribat veus que hi ha gent que s’ha apuntat i no farà les passades”.

És a dir, de les nou primeres colles que surten en l’ordre de sortida, nosaltres només tenim constància d’una que sortirà amb carrossa: la colla Scargottins, la qual és possible que tot i haver escollit el número 9, sigui la que obri les desfilades del Carnaval de Roses 2022.

I degut a la decisió de posar les colles en els números que no s’havien agafat, la Nasa i els Amics del Cargol desfilaran, en lloc dels últims, en les primeres posicions.

Última reunió abans del Carnaval

Dimarts vinent, 22 de febrer, es portarà a terme al Teatre Municipal de Roses, a les 20 hores, la última reunió del Consell de Carnaval. Trobada en la que el regidor de Cultura i Festes va recalcar que “serà l’únic dia i moment on es farà entrega de totes les polseres a cadascuna de les colles”. Així, l’assistència en aquesta reunió del proper dissabte es fa imprescindible.

Ordre de sortida de les carrosses al Carnaval de Roses 2022

Número

Nom de la Colla

1 CARNAVALITO TRADICIONES DE BOLIVIA
2 ASSOCIACIÓ D’AVIS DE ROSES
3 MILGEM’S
4 AMICS DEL CARGOL
5 LA FLAME
6 NASA
7 DANCING QUEENS
8 ELS GATS
9 SCARGOTTINS
10 PUNT CAT
11 LOS REGATEROS
12 PBA
13 COLLA BRUEL
14 A CORRE CUITA
15 LOS NENUCOS
16 GRUP DE DEFENSA DEL CARNAVAL
17 LOS LERELES
18 SANT TORNEM-HI
19 ELS ESCANYAPETS
20 FINS AQUÍ HEM ARRIBAT
21 WENDY’S CLUB
22 DE QUÈ ANEM
23 LOS TRUCHILLAS
24 ICRISIS
25 LOS ULTIMOS DE LA FILA
26 TORRACASTANYES
27 BAI DE FEIS
28 ELS ÚLTIMS ÀNECS
29 AVUI DE TRANQUIS
30 FINS QUE ENS FOTIN FORA
31 OTRO ROLLO
32 ENS FALTA TEMPS
33 KAMPIKIPUGUI
34 ELS ENTROMPETATS
35 LOS CUÑAOS
36 MAITIPS
37 LA COLLA DE L’EDU
38 PEL QUE…
39 DEMÀ BUREM
40 HAUS OF KELLER
41 LA COLLA DEL 6 AL 9
42 SOM ART
43 VENIM DE L’HORT
44 DIT I FET