Fira de la Rosa de Roses

Una gran nit amb Buhos i la rosinca Ariadna Vieyra clou els concerts de les Barraques de Roses

Com a cap de cartell els Buhos van actuar l’última nit de concerts de les Barraques de la Festa Major de Roses per presentar el seu últim disc, La nit està que crema

Buhos es va presentar per tercer cop a Roses, en aquest cas per presentar el seu últim disc La nit està que crema “ja veig fum a l’horitzó”, va dir el cantant Guillem Solé pocs minuts abans de pujar a l’escenari a l’última nit de concerts de les Barraques de la Festa Major. I va ser el tercer cop que aquesta banda de música del Baix Penedés va actuar despres d’haver-ho fet al 2019 a les pròpies Barraques i al 2021, en plena pandèmia, quan es van reinventar i crear l’obra musico teatral Teràpia co·lectiva, lluny de festivals, multituds i places majors en no poder-se celebrar concerts de gran format a causa de les restriccions.

I ahir, les Barraques no es van cremar, menys mal, perquè bastant foc van tenir les colles en cremar-se la nau de les carrosses l’any passat, però els Buhos van fer xalar i ballar al respectable, que és l’objectiu que es va marcar el grup abans de començar la seva actuació. “Intentarem fer un bon espectacle, una bona festa, que la gent s’ho passi bé repassant les cançons que tenim al repertori, i gaudir d’una hora i mitja amb tota la gent que vingui i passar-nos-ho bé”, va dir de manera modesta en Guillem Solé en utilitzar el verb “intentarem”, quan sabia al cent per cent que ja tenia al públic que abarrotava les Barraques a la butxaca fins i tot abans de treure el seu cap per l’escenari.

És el que té ser el cap de cartell, que és l’estrella del concert i el ple i la diversió estan assegurats. I és el que van fer els Buhos, tancar de manera magistral les Barraques.

Ariadna Vieyra actua per segon cop a les Barraques per meravellar un cop més amb la seva espectacular veu

Barraques de Roses
Ariadna Vieyra durant la seva actuació a Barraques

Quan era molt jove, amb 16 anys, la rosinca Ariadna Vieyra va actuar a Barraques. Curiosment un dia abans que ho fessin els propis Buhos, que enguany la providència ha fet que actuessien el mateix dia.
Aquell any, l’Ariadna Vieyra es plantar tota sola a l’escenari per interpretar durant mitja hora davant el seu públic versions d’artistes internacionals.

I ahir, però, amb 20 anys i amb un EP  a les seves esquenes, l’Ariadna Vieyra va cantar acompanyada de tota una banda de músics, en Lluís Riera al baix, Albert Marqués a la bateria, Nico Martín al teclat, Xavi Massó a la guitarra i Júlia Santfeliu als cors, per oferir un espectacle d’una hora ben llarga on va interpretar “els temes de l’EP 22/15, composat de 6 cançons, 4 en anglès i 2 en català, a més de versions de diferents artistes nacional i internacionals, sense deixar-se en el tinter temes com Si fossis el primer o Amunt com el sol, composats per ella mateixa.

La qualitat de l’espectacle musical que oferir Ariadna Vieyra i els músics que l’acompanyaven ja va donar pistes al respectable que emplenava el recinte de l’antic càmping Bahia que la nit, que l’última nit concerts de les Barraques d’aquesta Festa Major de Roses 2023 acabaria de manera magistral.