Venen tot el que han recollit de l’hort i es compren una taberna pirata

Carnaval de Roses 2016

Alguns dels hortelans que a partir de divendres, 5 de febrer, regentaran una taberna pirata

La colla Venim de l’Hort regentarà enguany una taberna pirata durant el carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2016
Alguns dels hortelans que a partir de divendres, 5 de febrer, regentaran una taberna pirata

Venim de l’Hort és una colla ja veterana, com així ho indica que l’any passat complís un quart de segle anys disfressant-se en el Carnaval de Roses. Una efemèride que van celebrar disfressats d’escocesos per posar-se ‘tebis’ de Johnnie Walker, un dels whiskys més coneguts de les illes britàniques, i enguany, com van acabar amb les existències d’aquest licor, compliran 26 anys “disfressats de pirates” per anar a saquejar Roses a la recerca del seu licor favorit.
Bé, potser, la història no es ben bé així, perquè, segons el cap de la colla Venim de l’Hort, Joan Costa, es disfressen de pirates “perquè mai em han anat de pirates i com mai hem repetit cap disfressa, hem decidit disfressar-nos d’això”.

Per tant, la carrossa serà un vaixell pirata… “No, (òndia, no donem una), serà una taberna, els darrers anys hem fet una taberna de… qualsevol cosa, i enguany serà una taberna pirata”.

L’any passat Venim de l’Hort va posar barraca per vendre tot el que van recollir en la seva horta, tot i que finalment el que més van servir van ser cerveses, cubates, refrescos i entrepans, que els van donar uns guanys, “els qual van bé per sufragar les despeses del carnaval”, va dir Costa, tot i que cada membre de la colla ha d’ajudar aportant “120 euros que donen dret a menjar, beure, la disfressa, la modista i l’arròs, tot està inclòs”, van remarcar en Joan.
Una quota a considerar, ja que el whisky barat, barat, no és…

El port, si està controlat, perfecte

Davant la polèmica d’obrir el port després de la desfilada de carnaval, en Joan Costa va afirmar que “per a nosaltres és perfecte perquè és un lloc d’esbarjo, per tant si està controlat em sembla correcte, perquè, al contrari, podria suposar també un problema”.

Sortiran a la desfilada amb el número 51

I aquest número de sortida no els fa especialment feliços als membre de la colla Venim de l’Hort, perquè “portem mainada i és més emprenyador, però bé, és igual va ser u un sorteig i t’has de conformar amb el que et toca”, va dir resignat el cap d’aquesta colla.

I parlant de mainada en Jordi va assegurar que “cap menor ve amb nosaltres sol, i si ho fa, el fem firmar un paper conforme ells es fan responsables de deixar-los amb nosaltres”.

Lloguer perfecte

Respecte al lloguer on es guarden i es treballen algunes de les carrosses del Carnaval, en Jordi Costa va dir que “és un lloc que el podem pagar que per això fem barraca, i és un lloc del qual no disposem ningú i, per tant, ens sembla perfecte.

Si l’any passat van anar 60 escocesos acompanyat d’en Jhonnie Walker, enguany seran els mateixos els que el buscaran aquest ‘Joanico’ per l’Avinguda de Rhode de Roses, o sigui que seran un bon grapat de pirates disposats a saquejar tot els locals on puguin trobar al seu ‘amic’.

Així, que des d’aquí volem avisar a tots el bars i restaurants del passeig marítim, ja que a l’igual no els hi surt a compte obrir els dies de Carnaval, perquè poden perdre més que no pas guanyar si passen aquests pirates provinents de l’hort per qualsevol d’ells.

Oju!, que després no diguin “ei que a mi ningú m’havia dir res…”