Xavi Llamas s’estrena a la 2ª Lliga de Curses de Muntanya de l’Alt Empordà fent un quart lloc

Xavi Llamas
Xavi LLamas pels carrers de Llança durant la cursa

En 3 temporades Xavi Llamas només ha baixat del podi en 3 ocasions, una per temporada i en tres anys diferents

Xavi Llamas
Xavi LLamas pels carrers de Llançà durant la cursa

La 2º Lliga de Curses de Muntanya de la comarca altempordanesa, la ‘Run Alt Empordà’, es va inaugurar ahir diumenge amb la celebració de la Mitja Marató de l’Albera que es disputa al terme municipal de Llançà. Una carrera en la que va participar l’atleta dels ‘Putus Senglars Rosincs’ la secció de muntanya del Club Atletisme Roses, Xavi Llamas, que amb un temps de 1 hora 47 minuts va entrar en quart lloc per la línia d’arribada. Tot i no pujar al podi en Xavi Llamas, es va mostrar “content” al final de la cursa “ja que he rebaixat el meu temps de l’any passat en 2 minuts”.
La cinquena edició de Mitja Marató de l’Albera és una cursa que per la seva distància, 21 km, no li va gairebé a les aptituds de Xavi Llamas, atleta que per les seves condicions aeròbiques li venen molt millor curses de molt més quilometratge, com les Ultra Trails d’entre 80 i més de 100 km.
Així, ja a la sortida ja s’ha sortit amb molt de ritme i velocitat, la qual cosa a en Xavi l’ha costat agafar el seu ritme, tot i que no mantenint-se en tot moment en setena posició. I ha estat “pujant el Puig d’Esquers, el punt més alt de la carrera i que es trobava a meitat de cursa, quan he tirat i he pogut agafar i avançar a dos atletes que em precedien per posar-me quart”, va explicar Llamas. Un quart lloc que ha mantingut fins a creuar la línia d’arribada, “tot i que he estat a punt d’agafar al tercer classificat, però finalment no he pogut”.

Fora del podi per tercer cop en tres temporades

Quedar fora del podi és una posició no gaire habitual en Xavi Llamas, ja que mai baixa del podi, o bé, gairebé mai. En els últimes 3 temporades no s’ha classificat entre els tres primers en només 3 ocasions, una per temporada. Ens hem de remuntar al juliol de 2013, a la Ultra Trail de Font Romeu per trobar a Xavi fora del podi, concretament en setè lloc darrera els corredors professionals del Team Salomon liderats per Kilian Jornet. La segona va ser a principis de l’ any passat, al febrer de 2014, quan a la Trail de Rocacorba va creuar la línia d’arribada en cinquena posició.

Quatre corredors del Club Atletisme Roses van participar a la cursa

La Mitja Marató de l’Albera la van disputar 4 atletes del Club Atletisme Roses, Josep Mª Barbachano, Héctor Pérez, Dani Navarro i el millor esportista rosimc de 2014, Xavi Llamas. Aquest tres darrers dels ‘Putus Senglars Rosincs’.

Tot i que no podem facilitar en quina posició van creuar la línia d’arribada perquè l’organització encara ha fet publiques les classificacions destacar que Pérez va fer un temps de 1 hora 55 minuts, Barbachano 2 hores 15 minuts i Navarro 2 hores i 29 minuts.