Inici Actualitat Xerrada a Roses per saber si el càncer és hereditari

Xerrada a Roses per saber si el càncer és hereditari

Xerrada impartida per Joan Brunet, cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’ICO de Girona

Sota la denominació de càncer s’inclouen unes 200 malalties diferents que es caracteritzen per l’aparició i proliferació de cèl·lules malignes (conegudes també com a cancerígenes o canceroses). En general, aquestes cèl·lules creixen i es divideixen sense control, perden la seva funció original i tendeixen a envair altres teixits i òrgans.

Les persones estem formades per milers de milions de cèl·lules i cada una d’elles conté en el seu nucli tota la informació necessària per generar un nou individu.

Aquest material genètic o ADN està format per unitats bàsiques d’informació, els gens. L’ADN de l’ésser humà té uns 30.000 gens i cada un d’ells determina una característica o funció del nostre cos (el color dels ulls, per exemple). Els gens estan agrupats a la cèl·lula en 23 parells de cromosomes.

I la Fundació Roses contra el Càncer ha organitzat, per aquest divendres, 6 d’abril a les 19:30 hores,  una xerrada que impartirà el doctor Joan Brunet, cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’ICO de Girona per saber quina incidència té el material genètic sobre algunes de les 200 malalties diferents que s’inclouen dins la denominació de càncer.

Exit mobile version