Tot i caure l’atleta de Roses Xavi Llamas fa tercer a l’Ultra de 102 km de Guara-Somontano

Xavi Llamas
Xavi Llamas entrant a meta en tercera posició amb un temps d'11 hores 48 minuts i 35 segons

Llamas cau al quilòmetre 46 de la ultra marató d’Osca quan liderava la prova

Xavi Llamas
Xavi Llamas entrant a meta en tercera posició amb un temps d’11 hores 48 minuts i 35 segons

No té sort en Xavi Llamas en la Ultra Trail de 102 km de Guara Somontano que transcorre per aquesta serra d’Osca amb sortida i arribada a la població d’Alquézar, tot i que és una cursa de muntanya que l’encanta des que la va conèixer allà per 2014 guanyant la marató de 52 km.

I no té sort perquè l’any passat es va presentar per disputar la distància més llarga, la de 102 km. I quan només es portava 5 km de prova es va torçar un turmell, recorrent els 97 quilòmetres restants lesionat per entrar a meta, tot i això, en segona posició.

I enguany, concretament, dissabte passat “la tenia, tenia la cursa”, ha dit en Xavi ja en Roses, “em trobava bé, però em vaig caure al quilòmetre 46”. Es va fer mal en una cama “però com no em feia gaire mal vaig continuar, però ja sobre el quilòmetre 70 – quan anava ell i un altre corredor liderant la prova-  em vaig parar en un avituallament, a mirar-me si tenia alguna cosa més greu a la cama mentre menjava, i vaig estar parat uns 5 minuts”.

Temps que va aprofitar el posterior guanyador de la prova per escapolir-se. “Fins i tot, el que anava tercer, va arribar a l’avituallament i va marxar abans que jo”, ha explicat en Xavi.

Tot i això, l’atleta del Pro Team SportHG, anava recuperant distància als dos primers. Encara quedaven uns 30 quilòmetres i es veia amb forces per agafar-los, “però la cama cada cop la tenia més ressentida, i a les baixades, i el tram final tot era de baixada, anava coix, i vaig acabar la cursa encara no sé com”.

Si, la va acabar en tercera posició, a vint minuts del primer i a 18 del segon. Un cursa que la va liderar durant uns 20 quilòmetres, però que la sort el vaig deixar de costat en forma de caida, i per això “estic decebut, perquè si no caic hagués disputat la victòria”, ha afirmat l’atleta rosinc.

Amb aquest tercer lloc Xavi Llamas es situa tercer de la general de la Spain Ultra Cup L-XL, una lliga de curses de muntanya, concretament 8 ultra maratons, que es disputen arreu del territori espanyol.