El PSC vol evitar a tota costa que a l’espai de l’antiga depuradora de marisc de Roses es munti un xiringuito

Centre Temàtic de Biodiversitat Marina i Salut Humana
Terreny on hi havia la depuradora de marisc de Roses

Per aquest motiu, el PSC de Girona ha presentat una proposta al Parlament per evitar-ho i per que s’estudiï la possibilitat de crear un centre d’estudi al voltant de l’entorn marí vinculat a la Universitat de Girona

El PSC de Girona ha presentat una “proposta de resolució al Parlament de Catalunya per intentar evitar que s’executi aquesta llicència de bar, guingueta o xiringuito en aquest espai de l’antiga depuradora de marisc i que, en canvi, s’estudiï la possibilitat de crear un centre d’estudi de l’entorn marí i d’espècies que estan en perill d’extinció, vinculat a la Universitat de Girona”, ha afirmat la diputada al Parlament pel PSC de Girona, Sílvia Paneque. Segons la diputada, aquest projecte, presentat en el seu dia pels socialistes de Roses en una sessió plenària de l’Ajuntament, “està més d’acord en allò que se’ns marca de les institucions europees en quant a la preservació de la biodiversitat i l’entorn natural”.

L’origen d’aquesta proposta que ha presentat el PSC al Parlament es remunta al mes de desembre del 2020, quan en la celebració del ple ordinari, els socialistes de Roses van presentar una moció per crear un Centre Temàtic de Biodiversitat Marina i Salut Humana, dins el qual es contemplava, també, un projecte de Conservació i recuperació de les poblacions marines, com la tortuga Babaua. I el lloc escollit per encabir aquesta iniciativa al voltant de l’espai marí va ser l’antiga depuradora de marisc.

Es va aprovar per unanimitat, és a dir, tots els partits polítics representats a la corporació municipal de Roses, va donar suport al projecte.

Mesos després, aquest unanimitat va esdevenir en paper mullat, ja que durant l’assemblea local, oberta a la ciutadania, que Junts per Roses va celebrar aquest passat mes de juny al vestíbul del Teatre Municipal, la llavors alcaldessa, Montse Mindan, va desvetllar que va presentar a l’Estat espanyol un projecte per encabir al terreny de la depuradora, basat en la creació d’uns espais d’aigua perquè la gent es refresqui mentre gaudeix d’una posta de sol.
Un projecte que, a més, preveu encabir també un servei de bar.

La diputada del PSC, Sílvia Paneque ha assegurat que “des del Parlament, conjuntament amb el grup municipal dels socialistes de Roses, estem treballant per donar un nou enfoc al projecte d’un centre de la mar previst a la musclera per assolir un projecte més sostenible, d’acord amb els criteris de la preservació de la biodiversitat marina”.