El Teatre de Roses va concentrar dissabte molt de talent amb DelPuerto i Ariadna Vieyra

DelPuerto
Moment de l'actuació de DelPuerto

El músics de DelPuerto van presentar dissabte al Teatre Municipal de Roses el seu treball ‘Todo Puede Ser’, un concert en el que van convidar a la jove Ariadna Vieyra

Els DelPuerto, composat pel líder i cantant, Alberto Del Puerto, Norfeu Falgarona amb la guitarra i veu, Nil Falgarona amb el baix, Aleix Hortelano a la bateria i Marcos Orozco amb la percussió és un grup, dirigit i produït per Eugenio del Puerto, amb molt de talent.
El mateix que atresora la jove rosinca Ariadana Vieyra, a la qual van voler convidar en la seva actuació d’aquest passat dissabte al Teatre Municipal de Roses, en uns temps tan difícils actualment per a la cultura a causa de la pandèmia de la Covid-19. Talent i solidaritat van demostrar, doncs, tenir els DelPuerto.

Ariadna Vieyra
Ariadna Vieyra va fer de telonera dels DelPuerto

Ariadna Vieyra, jove que ja s’ha donat a conèixer mediàticament per la seva participació a la ‘La Voz Kids’, on va quedar semifinalista, i per ser una de les veus que va participar a l’últim disc de La Marató de TV3, sense oblidar que també va participar en la cançó de Sant Jordi 2020, ‘Un Sant Jordi diferent’, va oferir al respectable la interpretació d’algunes de les cançons composades per ella mateixa del seu primer EP, titulat 22/15, i que es pot escoltar a Spotify, com a ara ‘Holding On’, ‘Rise Like the Dawn’, ‘Ell No És Tu’ i ‘Made to Be Perfect’, més una que no hi és al disc, ‘Antes de ti’.

Vieyra, amb la seva veu, va demostrar un cop més al seu públic, al de Roses, perquè va ser convidada a cantar en uns disc tant emblemàtic i solidari com el de La Marató i tant excepcional com el de Sant Jordi, una diada que va ser diferent a causa de la Covid-19.

Un cop degustat i assaborit l’aperitiu musical ofert per l’Ariadna, els DelPuerto van encetar la seva actuació amb el tema ‘La virtud de mis defectos’, per continuar amb ‘Desnúdame’. Dues cançons per entrar en calor, després de les quals Alberto va voler donar les “gràcies a tots els que sou aquí perquè per a nosaltres és molt important, la cultura és segura i no ho estem demostrant nosaltres, sinó vosaltres aquí asseguts, amb la distància de seguretat recomanada i amb la mascareta”.
Tot seguit va recordar que “després d’uns 7 anys del meu debut, al 2013, torno a tocar aquí, en el Teatre de Roses”. Va esdevenir un debut on es va donar a conèixer al gran públic de la mà del desaparegut productor Xavi Pérez, el mateix que va llençar la carrera musical d’Antonio Orozco.

Els DelPuerto van dividir el seu concert en quatre parts, la primera, elèctrica, en la que van interpretar a més dels temes ja esmentats, ‘Fuego en el Hielo’, ‘Giran’, ‘Quédate’, el tribut a Maluma, ‘Corazón’, ‘Incomprendido’ i ‘Seré’, aquest  un tema que va composar quan era conegut artísticament com Alberto Del Puerto’.

Tot seguit, amb en Norfeu Falgarona, DelPuerto va interpretar tres temes en format acústic, ‘El sitio de mi recreo’, tribut a Antonio Vega, ‘Tu universo’ i ‘Bruma’. I tots els músics de nou dalt de l’escenari es va encetar la recta final del concert amb ‘Lo que nunca he sido’, ‘Sin aliento’, un cançó amb molt de ganxo, ‘Arde’, el tribut a Miguel Bosé, ‘Morena Mia’, i ‘Mil rarezas’.

I ja als bisos, els DelPuerto van finalitzar la seva actuació amb ‘Inevitable’, ‘Todo està por venir’ i ‘Sin medidas’.

Després de 7 anys del seu debut com a cantant i després de centenars de concerts arreu de l’estat espanyol, també a Roses al 2015, Alberto Del Puerto va tornar cantar a casa seva, Roses, “és especial, jugar a casa, fent un símil futbolístic, és especial perquè és la gent del teu poble, els teus amics, la teva família i, fins i tot, gent que et coneix però que no t’ha vist mai cantar, i tot plegat és molt espectacular”.

I DelPuerto, set anys després de donar-se a conèixer en el món de la música va demostrar el passat dissabte haver madurat molt artísticament, que domina l’escenari, que domina el directe i que l’agrada molt interactuar amb el públic, amb el seu públic.  

El talent ja ho va demostrar que el té, ara fa 7 anys.