Es crea a Roses el primer equip femení de rallis de cotxes

Primer equip femení de rallis de cotxes de Roses
Soli Porras, en primer terme, i l'Ester Cazalilla conformen el Team Pink Panther, el primer equip femení de rallis de cotxes de Roses

Ester Cazalilla i Soli Porras conformen aquest equip de rallis de cotxes, anomenat Team Pink Panther, que competeix en el campionat provincial Off Road Classic Cup de Girona

Dues noies de Roses han decidit crear un equip de rallis per competir al campionat provincial de Girona. El motiu de participar en una especialitat en la que hi participen homes de manera gairebé exclusiva, ha estat “perquè sempre m’ha agradat el món del motor, així que hem decidit provar i afrontar un nou repte”, va assegurar Cazalilla, que és la pilot de l’equip. Tot i considerar-se “molts competitives”, Ester i Soli reconeixen que “no tenim gaire experiència en el món de la competició, només hem participat en un ralli que es va celebrar a Begur”.
Va ser un ralli que van afrontar fent equip per primer cop, “i arran de l’experiència, que va ser mol positiva, vam decidir continuar competint, però de manera més seriosa dins el campionat de Terra de Girona per veure si guanyem als homes”, va afirmar Porras.

Segurament, tot i que no ho han esmentat, gran ‘culpa’ que l’Ester i la Soli hagin decidit formar el primer equip femení de rallis de cotxes la té l’home de la primera, Rafa Ortiz, que va començar a participar en la Maroc-Challenge, animat pels Gorditos Team, i que l’any passat va fer un gran paper fent equip amb el copilot, Eric Michelet, al II Campionat Provincial de Girona de Rallis de Terra.

I el passat mes de febrer, el Team Pink Panther, que així és com s’anomena el primer equip femení de rallis de cotxes de Roses creat per l’Ester Cazalilla i la Soli Porras, es va estrenar en la competició a la primera prova de l’Off Road Classic Cup de Girona, que es va disputar a Mont-ras, el IV Clàssic Baix Empordà. I conduint un Toyota RV4 van assolir l’objectiu que s’havien marcat, “arribar al final del ralli”. I ho van aconseguir fent una 25ª posició a la general, i el 8è lloc de la seva categoria, la 4×4.

Va ser tan sorprenent la participació d’un equip femení en aquesta competició que, fins i tot, l’alcaldessa de Mont-ras, Vanessa Peiró, va voler conèixer qui eren aquests dues joves rosinques que havien gosat endinsar-se en un món preeminentment masculí, com és una competició de rallis de cotxes.

Cal destacar que aquest Campionat Provincial Off Road Classic Cup de Girona es tracta d’un ralli de regularitat, no es tracta de a veure qui fa els trams amb menys temps, sinó de controlar la velocitat mitjana que marca l’organització en cadascú dels trams i fer-los (el trams) en el temps establert. Un campionat que, a més, es divideix en 5 categories, la 4×4, 4×2, Navegació, Iniciació, Trofeu Panda, i la General.

Tela Marinera Team
Rafa Ortiz i Èric Michelet amb els trofeus guanyats a la 1ª prova de l’Off Road Classic Cup de Girona

En aquesta primera prova de l’Off Road Classic Cup de Girona també van prendre part dos equips més de Roses. El ‘Tela Marinera Team’, format precisament per l’home de l’Ester, Rafa Ortiz, com a pilot, i Èric Michelet en el lloc del copilot. Un equip que com ja hem esmentat, va fer un “inesperat” molt bon paper al campionat de l’any passat a sobre d’un Seat Panda 40, “totalment d’origen i el que té menys potencia de tot el campionat”, va subratllar Ortiz.
Enguany, afronten la seva segona participació en aquest provincial amb l’objectiu “d’igualar, si més no, el que vam fer l’any passat i, si pot ser, millorar alguna posició”.
I de moment, estan en el camí de superar-se, ja que a Mont-ras van guanyar a la categoria 4×2, per situar-se a la cinquena posició final de la general de la prova de Mont-ras.

L’altre equip rosinc participant va ser el dels Gorditos Team, format pel pilot Josep Lluís Martos i el copilot Sergi Cayuela. Equip que afronta aquest campionat com “a banc de proves de les millores que l’hem fet al cotxe, un Toyota RV. Millores en quant a suspensió, rodes i proteccions, entre d’altres modificacions, de cares a la Maroc Challenge, en la que enguany participarem en un ralli que es farà a la primavera, al mes d’abril”, va explicar Martos.
En aquest sentit, Cayuela va remarcar que “nosaltres no anem a competir en aquest provincial de Terra, anem a entrenar, a provar que tot vagi bé”.

Finalment, però, als Gorditos no els hi va anar molt bé, ja que van haver d’abandonar en quedar-se el cotxe sense frens.

2ª prova de l’Off Road Classic Cup de Girona

La 2ª prova d’aquest Off Road Classic Cup de Girona serà el II Clàssic Esprint Pla de l’Estany, que se celebrarà a Sant Miquel de Campmajor el pròxim 21 de març.