Suquet de peix de Rose

Es crearà un reglament per millorar en la presa de decisions del Consell de Carnaval de Roses

Consell de Carnaval de Roses
Un moment de la reunió del Consell de Carnaval de Roses, celebrada aquest passat dimarts

Aquest passat dimarts es va celebrar la primera reunió del Consell de Carnaval de Roses on es van acceptar les primeres propostes de cares a la festa de disfresses de l’any vinent

Aquest passat dimarts, es va celebrar la primera reunió del Consell de Carnaval de Roses després d’haver-se celebrat, a principis del mes de març al Teatre Municipal, una reunió entre l’Ajuntament i els caps de colla per tal de fer una valoració de la festa de disfresses.

Abans, però, de començar la reunió la regidora de Cultura, Sílvia Ripoll, va dir als assistents que l’acta del Carnaval no s’havia fet arribar encara a les colles, ja que en l’apartat d’incidències “hi ha una colla que podria ser sancionada pel volum de la música, però aquesta colla ha posat un recurs al·legant que el lloc i l’hora que posa la incidència de la Policia Local, estava en un altre lloc i, per tant, mentre es comprova si és cert o no, no s’ha fet arribar a les colles”.  

A la reunió es van acceptar tirar endavant algunes de les propostes presentades durant el dia de la valoració al Teatre Municipal, mentre que d’altres van ser desestimades.

Propostes acceptades

Creació d’un reglament

Una de les propostes que sí que es va acceptar va ser la  d’aquest passat dimarts, “de crear un reglament d’ús per un millor funcionament en la pressa de decisions del Consell de Carnaval, és a dir, per determinar que pot, o no, decidir el Consell, ja que es va parlar, per exemple, sobre qui ha de tenir la potestat de sancionar quan hi ha algun problema amb una colla en concret”, ha explicat la regidora de Cultura i Festes.

Així, es farà un esborrany del reglament per ser consensuat després pels membres del Consell.

Es continuaran donant 15 premis dels tres concursos del Carnaval

Un punt que s’havia d’aprovar era si es continuava donant 15 premis, o es reduïda la xifra de premiats, pels concursos de coreografia, carrossa i disfressa del Carnaval, arran d’una demanda d’una participant de reduir la quantitat de guardons per donar opció a les colles que mai guanyen cap a poder escollir abans número de sortida de la desfilades.El Consell va decidir continuar atorgant els 15 premis que es donen actualment. Tot i això, ha afirmat Sílvia Ripoll, “hem d’aplicar un sistema per a que les colles que porten mainada hagin de sortir més endavant durant les desfilades, hem de valorar com ho podem fer”.

Els Reis del Carnaval no hauran de desfilar obligatòriament els primers

És una realitat que en els darrers estava sent difícil trobar a una colla que volgués ser els Reis del Carnaval. El motiu és que la reialesa, obligatòriament ha de sortit amb el número 1 durant les desfilades.
I es va decidir canviar els manaments per a que “el fet de ser Reis de Carnaval no sigui una condició obligada de sortir en primera posició, sinó que sigui un premi podent escollir el número de sortida”, ha desvetllat Ripoll.
“A més -ha afirmat la regidora de Cultura i Festes- tampoc serà una condició imprescindible que els Reis del Carnaval siguin un home i una dona, podent ser dos homes o dues dones”.

Números de les carrosses a la sortida i al port pesquer

El que també es portarà a terme serà posar al port pesquer els mateixos números a que es fixen a terra a la sortida. “Això es farà per a que les carrosses estiguin bé ubicades per si ocorregués qualsevol situació que fes necessari desallotjar el por ràpidament. Per això, alhora de fer les inscripcions per part de les colles els hi demanarem si volen anar al port. Sinó volen, no posarem el seu número al port”, ha assenyalat la regidora de Cultura i Festes.

Jurat professional

A la reunió del passat dimarts, el Consell de Carnaval també va aprovar comptar amb un jurat professional, de fora de Roses, per valorar les coreografies, les disfresses i les carrosses.
Comprar els tiquets de l’arròs de manera on line

El que també es portarà a terme serà l’adquisició dels tiquets de l’arròs a través de la plataforma de gestió Koobin, que substituirà a com s’ha fet fins ara: anar fins a l’Oficina de Turisme a comprar-los. “D’aquesta manera, es donarà resposta a la demanda del personal de l’oficina de no haver de remenar amb diners”, ha explicat Ripoll.

I parlant de l’arròs, també es va acceptar que el dia de l’arròs (dilluns de Carnaval) dos integrants de cada colla vagin a recollir-lo a la zona on el estan cuinant, per evitar que ningú es quedi sense.

Propostes que es continuaran debatent

Les carrosses de Roses desfilar per davant que les de fora

Un punt que va quedar sobre la taula va ser que a les desfilades sortissin primers les colles de Roses, i després les de fora, “perquè hi ha qui està d’acord i hi ha qui està en contra, però si finalment es tira enrere aquesta proposta donaríem prioritat a les colles que porten mainada, perquè la queixa principal venia d’aquí”,ha assenyalat Sílvia Ripoll.

Ampliar l’horari d’estada al port de Roses

També es va proposar ampliar l’horari d’estada al port de Roses “degut a que on tenim el principal problema d’aldarulls és al Pavelló d’Esports, i llavors es va dir que si s’allargués l’horari d’estada de les carrosses algunes colles no hi anirien al Pavelló, però s’ha de valorar bé abans de prendre una decisió definitiva”, ha afirmat la regidora.

Valoració del jurat de les coreografies i instal·lació d’unes grades a l’alçada del Mas de Figueres

Un tema que va quedar per debatre en una posterior reunió és que el jurat valori les coreografies a l’alçada del Mas de les Figueres “per facilitar la valoració del propi jurat, perquè tenen molta dificultat per fer-ho, tot i que hi ha uns punts marcats per a tal efecte. I a més, es va demanar col·locar unes grades també”, ha explicat Sílvia Ripoll.

La propera reunió per continuar debatent els temes que van quedar en l’aire es durà a terme el pròxim mes de maig.