Gairebé 1.500 € recapta la 4ª edició del repte 50×100 de natació de Roses

Repte 50x100 de natació

Paco Abarca donant instruccions als participants del repte 50x100 de natació

Repte que va impulsar el rosinc Paco Abarca l’any 2015 en favor d’entitats socials

Aquest passat 21 de desembre es va celebrar a la Piscina Municipal de Roses la quarta edició del repte de natació 50 x 100, és a dir, cinquantena sèries de 100 metres cadascuna que fa un total de 5 km nedant.

Un repte que organitza el rosinc amant de la natació, Paco Abarca, juntament amb la seva dona, l’Anabel Vargas, des del 2015 per tal de recaptar diners i destinar-los a una entitat social. Aquell mateix any va ser la Fundació Josep Carreras la destinatària de la solidaritat dels participants d’aquesta iniciativa.
Al 2016, ja va ser una entitat local, l’Associació Tramuntanets a la que aquest repte de natació va destinar els diners. I al 2017, Paco Abarca va decidir que fos la Fundació d’Ajuda al Discapacitat de Roses (FADIR) l’entitat beneficiaria.
Al 2018 “no vaig poder organitzar per motius de feina”, ha assenyalat Abarca, així la del passat dissabte va ser la quarta edició “que vam celebrar a benefici, en aquest cas, d’Aigua Solidària, una entitat que a través de la Fundación Vicente Ferrer ajuda moltes persones i ara, entre els seus projectes més immediats està la construcció i renovació d’estructures hídriques per a la recollida d’aigua de la pluja al sud de l’Índia, concretament en una de les regions més pobres del planeta”.

I per Aigua Solidaria es van recollir dissabte gairebé 1.500 euros, “concretament 1.473,29 €, per la qual cosa estic molt content i agraït tant als nedadors que van solidaritzar-se com als patrocinadors que ens van recolzament per la causa i que, sense ells hauria estat impossible haver arribat a aquesta xifra”, ha afirmat Paco Abarca, el qual donat l’èxit ha dit que “l’any que ve, si no surt cap impediment tornarem a organitzar la cinquena edició d’aquest 50×100 de natació”.

Una cinquena edició en la qual l’entitat beneficiaria “serà de Roses”, ha assegurat el seu impulsor.