Gozos Mundanos i Can Cervera van servir les millors tapes a la III Ruta de les Tapes de Roses

III Ruta de les Tapes de Roses

Un ‘Risotto cremós de ceps, esparrecs verds i tòfona’ de Gozos Mundanos ha considerat el vot popular que és la millor tapa, i el professionals gastronòmics que van fer de jurat professional van decidir que el ‘Bao amb porc d’Avinyó’ era mereixedora del mateix premi

III Ruta de les Tapes de Roses
L’equip de Gozos Mundanos amb l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Turisme, Fèlix Llorens

71 bars, restaurants i altres establiments de restauració van participar en la III Ruta de les Tapes de Roses.
71 tapes que van poder degustar els vilatans que durant 10 dies van sortir en massa al carrer amb un objectiu: assaborir les màximes degustacions. Rosincs i rosinques que es van trobar pels carrers amb els molts de visitants que també van tenir la mateixa idea i es van apropar fins Roses per descobrir, alguns, i redescobrir, altres, la gastronomia de Roses.

I 4.839 va ser el total de butlletes que es van dipositar a les urnes, que hi havia en tots els establiments, contenint cadascuna d’ella quina havia estat la millor tapa. I durant la celebració de la V Mostra del Vi DO Empordà, que es va celebrar ahir a la tarda a la plaça Catalunya, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Turisme, Fèlix Llorens, van desvetllar que la millor tapa de la III Ruta de les Tapes de Roses, segons 419 vots, de ha estat un ‘Risotto cremós de ceps, esparrecs verds i tòfona’ del restaurant Gozos Mundanos, “vam afagar un dels plats que oferim al nostres clients i la vam convertir en tapa per poder mostrar a totes les persones que vinguessin la cuina que fem aquí”, va dir el xef de cuina d’aquest restaurant, José Rodríguez. 

Per a la gerent de Gozos Mundanos, Adelina Parada, el fet que la seva tapa fos la millor pel jurat popular, li fa estar “molt contenta perquè és el premi a l’esforç de tot l’equip per estar a l’alçada i donar el millor servei i una tapa exquisida, que ara ha estar considerada la millor”. La millor tapa que, segons va confessar Parada, es va servir unes 3.500 vegades.

Per a la restauradora, aquesta iniciativa eno-gastronòmica impulsada per l’Ajuntament de Roses, ara fa tres anys, “està bé perquè a Roses hi ha molts locals de restauració que són desconeguts, i aquest tipus d’accions obren la porta a aquelles establiments que molta gent no coneix i, en definitiva, és un bona iniciativa publicitària, tot i que es complicat per la feina i l’esforç que suposa per als restaurants, però, sens dubte, val la pena”.
Cal recordar que Gozos Mundanos va aconseguir l’any passat que la seva tapa ‘Mar i muntanya de Gozos Mundanos’ fos considerada la segona millor després de la ‘Deconstrucció de l’escudella’ de Can Ramonet.

III Ruta de les Tapes de Roses
Part de l’equip de Cn Cervera amb l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Turisme, Fèlix Llorens

Com a novetat d’enguany, a part d’escollir per votació popular quina és la millor tapa de la Ruta de les Tapes, es va instaurar un premi , també a la millor degustació, però segons el criteri d’un jurat professional, el qual va decidir que el ‘Bao amb porc d’Avinyó’ del restaurant Can Cervera s’havia d’emportar el guardó. Una tapa, que segons el gerent i xef del Can Cervera, Carles Roig “és una degustació en la que vam intentar fusionar cultures, així vam fer un pa bao, que és un panet fet al vapor amb el que li vam posar un porc d’Avinyo cuinat durant 24 hores a 65 graus, per donar-li molta melositat, afegint-li ceba morada i salsa romesco sense molt picant i carregada de fruits secs”.
Aquest premi del jurat professional va ser molt ben rebut per Roig “perquè l’esforç, la passió per la cuina per donar el millor servei al client, que en definitiva és el més important, ha estat premiat per companys i especialistes en la professió”, afegint que “aquest premi ens fa estar molt contents perquè és un d’aquells moments que penses que tot el sacrifici en una feina tant dura com és la cuina, té la seva recompensa”.

Per al gerent de Can Cervera, aquesta iniciativa de Ruta de les Tapes “és fantàstica, primer tenint en compte que la temporada a Roses és molt estacionaria, i segon perquè per fa una labor social, ja que la gent surt al carrer, el que implica que molta gent que feia temps que no es veia, es retroba fent la ruta de les tapes, en definitiva esdevé en agermanament del poble i per al poble”.

El bar-restaurant L’Olivar no va baixa del podi

Tres edicions de la Ruta de les Tapes ha celebrat Roses superant l’èxit any rere any.
Un èxit del qual no ha estat aliè el bar-restaurant L’Olivar, ja que en les tres edicions ha aconseguit mantenir-se en el podi de la millor tapa per votació popular.
El primer any, quan van participar 25 establiments de restauració, L’Olivar, amb un ‘Timbal d’escalivada amb carpaccio de bacallà i paté d’olives’ va guanyar el premi a la millor tapa. L’any passat, quan va es va duplicar el nombre de participants amb 51 restaurants i altres locals de restauració, la tapa ‘Milfulls l’Olivar’ va quedar en tercera posició. I enguany, un ‘Filetet de cansalada a l’antiga amb ajoatado’ ha obtingut 249 vots per situar-se en segona posició darrera el risotto de Gozos Mundanos.
“No podem estar més orgullosos, ja que la qualitat de la gastronomia de Roses està a un molt nivell. Nivell que ha quedat constatat durant totes les edicions de la Ruta de les Tapes, i el fet que nosaltres hàgim estat sempre entre els tres primers, és tot un orgull”, ha manifestat el gerent de L’Olivar, Joaquín Carrasco, per assegurar que “són uns dies d’autèntica bogeria, de fer més hores que un rellotge, però després que la gent consideri que estem entre els millors, ho recompensa tot”.

III RUTA DE LES TAPES DE ROSES
JURAT POPULAR JURAT PROFESSIONAL
1. Gozos mundanos 419 vots 1. Can Cervera 28 vots
2. L’Olivar 249 vots 2. Salmarina 25 vots
3. 1935 2015 vots 3. Gozos Mundanos 22 vots
4. Al Andalus 198 vots 4. L’Àncora 20 vots
5. La Taperia 189 vots 5. El Ci 17 vots