Fira de la Rosa de Roses

L’equip bicampió de rallis de Girona, el Tela Marinera Team de Roses, oposita de nou al títol amb un segon lloc a Begur

Tela Marinera Team
Eric Michelet i Rafa Ortiz amb els trofeus de guanyadors de la categoria 4x4 i de subcampions de la general

El Tela Marinera Team de Roses guanya a la categoria de 4×4 i fa segon a la general de la primera prova del V Off Road Clàssic Cup de Girona

El passat dissabte es va celebrar a Begur el VI Clàssic Sprint Baix Empordà, ralli de regularitat de terra del cinquè campionat Off Road Clàssic Cup de Girona, on van prendre part l’equip de Roses Tela Marinera Team, per defensar el títol aconseguit l’any passat. Un títol que va ser el segon després de proclamar-se campions també al 2020.

Dos títols assolits a bord d’un Seat Panda 35, però que en la inauguració d’aquest nou campionat els integrants del Tela Marinera Team, Rafa Ortiz com a pilot i Eric Michelet com a copilot es van presentar a Begur amb el Toyota Land Cruiser 4×4 després d’assabentar-se que hi participarien equips que van participar en el passat Dakar en la categoria de Clàssics. Equips integrats per Josep Maria Servià, Fina Romàn, Lluís Pedrales o Gianni Melloni. “Sí vam deixar a casa el Seat Panda, i vam decidir competir amb el cotxe amb el que vam debutar l’any 2016 a la ‘Maroc Challenge’ i que mai més, fins el passat dissabte, hem competit amb ell”, ha afirmat Rafa Ortiz.

Va ser una bona decisió perquè van guanyar a la seva categoria, la 4×4 (amb el Panda disputaven la 4×2) i es van proclamar subcampions del ralli, deixant palès que el Tela Marinera Team és un ferm candidat a conquerir el campionat, que seria el tercer que assolirien de manera consecutiva.
“La veritat, no esperàvem fer un tant bon resultat, tot i que competir amb el Toyota ha estat molt més fàcil que amb el Panda, sobretot perquè en tenir més potència no havíem de patir en les pujades per recuperar temps”, ha explicat el pilot.

Va esdevenir un ralli molt disputat, de tal manera que Rafa Ortiz i Eric Michelet van tenir opcions de proclamar-se campions fins a l’últim dels 11 trams cronometrats. Títol que se’l va emportar l’equip Classic Rally Team format pels cosins Víctor i Aridana D’Croz conduint un Volkswagen Golf GTI.

Pel que fa a l’equip dels Gorditos Team, dels rosincs José Luís Martos i Sergio Cayuela, destacar que es van presentar al VI Clàssic Sprint Baix Empordà de Begur com a banc de proves per a la Maroc Challenge, que se celebrarà al Marroc el proper mes de maig. Els Gorditos Team van patir una pèrdua de temps en tenir problemes al quart tram, que ja no van poder recuperar finalitzant en la 41ª posició de la general i 24è de la categoria 4×4.

La segona prova del campionat Off Road Clàssic Cup de Girona, el III Classic Sprint la Selva,no se celebrarà fins al 4 de juny, dia en que els equips participants estan convocats a la població d’Arbúcies.