Fira de la Rosa de Roses

Les colles damnificades per l’incendi de la nau de les carrosses podran fer Barraques sense cap problema

Barraques de la Festa Major de Roses
Les Barraques de la Festa Major de Roses ja estan practicament a punt per obrir aquest proper dimecres, 10 d'agost

Totes han aconseguit el material que se’ls va calcinar per poder fer Barraques i cap ha necessitat de l’ajuda que va oferir l’Ajuntament de Roses per disposar de tot el material necessari

12 colles de Carnaval van ser les que es van oferir per fer Barraques enguany a l’espai de l’antic càmping Bahía durant la Festa Major de Roses. Dies després, però, del sorteig per designar la ubicació de cadascuna, la Colla del Tech va decidir a renunciar a obrir la seva.
De les 11 restants, 10 són les damnificades per l’incendi de la nau de les carrosses. Només la Colla A Corre Cuita, en disposar d’un local per guardar i treballar a la carrossa es va salvar de les flames que va calcinar, literalment, gairebé una vintena de carrosses, entre d’aquestes hi són la Colla Los Nenucos, la Colla Pim Pam Pum, la Colla Los Lereles, la Colla Bai de Feis, la Colla Scargottins, la Colla Ens Falta Temps-Els que faltaven, la Colla Torracastanyes, la Colla Bruel, la Colla Sant Tornem-hi i la Colla Fins Aquí Hem Arribat.

Moltes d’elles guarden a la nau, a més de les carrosses, tot el material necessari per celebrar tant el Carnaval com les Barraques, com ara neveres, congeladors i planxes de cuina, entre d’altres estris. Per tant, també es van cremar.

Tres dies després de l’incendi, el 14 de juliol, l’alcalde de Roses, Joan Plana, i el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez, van convocar a una reunió als representants de les colles damnificades per transmetre’ls que l’Ajuntament de Roses prepararà una subvenció extraordinària per ajudar-los, a més de comprometre’s a que cap colla es quedés sense poder fer Barraca per culpa de l’incendi, facilitant-les, si fos necessari, el material que calgués.
I cap de les 10 colles damnificades pel foc han necessitat de l’ajuda de l’Ajuntament, que els va tornar a oferir el regidor de Cultura i Festes mitjançant una ronda de trucades, i totes podran fer Barraca, com així ho han confirmat tots els representants de cadascuna de les colles.
En David Gómez, de Los Nenucos, ha afirmat que “disposem del tot el necessari, la planxa ens l’ha deixat un restaurant, hem comprat una nevera de segona mà, i així ho hem aconseguit tot, algunes coses les hem comprat i les altres ens les han deixat”.

Jordi Pérez, de la Pim Pam Pum, també ha assegurat que “tenim de tot. Ens han deixat la planxa i la nevera que se’ns va cremar, i la resta no ho teníem a la nau. També ens ha deixat un congelador i podrem fer Barraques tranquil·lament”.

Manel Senés, de Los Lereles, ha estat molt expressiu en afirmar que per tenir tot el necessari per fer Barraques “ens hem buscat la vida!. Hem hagut d’invertir en comprar part del material, i el que no teníem ens ho han deixat com, per exemple, els proveïdors, que ens deixen els botellers”.

Laura Falgueres, de la Bai de Feis, ha assenyalat que “a nosaltres se’ns va cremar, a part de la carrossa, la planxa i un boteller, que hem comprat amb el fons de diners que tenim a la colla, i la resta de material està intacte ja que no el guardem a la nau”.

Ferran Prats, de la Scargottins, ha significat que “per sort, nosaltres ho tenim tot. Tot i que se’ns va cremar les planxes, la nevera i el congelador i només es van salvar les taules i les cadires, ens han deixat una planxa i ens han donat una segona, que tot i ser més petites que les que teníem, en ser dos podrem donar servei de menjar sense problema. I el congelador i les neveres ens ho han facilitat els proveïdors”.

Jordi Alcaide, de Ens Falta Temps-Els que faltaven, ha manifestat que “hem pogut trobar tot el material, tot i que no hem pogut reparar una nevera que teníem, utilitzarem dues que tenia a casa i no es feien servir i de congelador hem comprat un de segona mà. Les taules i les cadires ens les han deixat la Colla Els Amics, i la resta d’estris ho guardem fora de la nau i, per tant, en tenim de tot”.
La Colla Ens Falta Temps-Els que faltaven en tenen de tot, fins i tot “ja disposem d’un remolc per la carrossa pel Carnaval”, ha desvetllat Alcaide.

Carolina Viñuela, de la Torracastanyes, ha afirmat que “gràcies a que tenim les planxes, neveres, els congeladors, les neveres, les taules i cadires guardats en un garatge, ho tenim tot en perfecte estat per fer Barraques”.

Dani García, de la Bruel, ha explicat que “de planxes hem pogut aconseguir dues de petites. Una ens la deixa una amiga d’un bar de Castelló d’Empúries i l’altra la Colla Mission Possible, que ja fa uns anys que no hi participa al Carnaval, i cadires i taules en tenim”. L’únic problema que va tenir aquesta colla va ser en trobar un congelador, per aquest motiu es van posar en contacte amb l’Ajuntament, tot i que finalment no va ser necessari l’ajuda del consistori per aconseguir-ho.

Miguel Muñoz, de la Sant Tornem-hi, ha assegurat que “nosaltres en tenim de tot perquè no se’ns va cremar res en guardar tot el material en un garatge”.

Per últim, Aleix Dalmau, de la Fins Aquí Hem Arribat, també ha assenyalat que “tot el material de Barraques ho tenim emmagatzemant fora de la nau, per tant en tenim de tot”.

Així, totes les colles damnificades pel foc del passat mes de juliol tenen de tot, planxes de cuina, neveres, congeladors i botellers per poder elaborar el menjar i mantenir fresca la beguda; i les taules i cadires per poder donar un servei com cada any durant la celebració de les Barraques de la Festa Major de Roses.