Maverick Viñales certifica amb la seva victòria a Qatar que és candidat al títol en Moto GP

Maverick Viñales

Els socis del Club de Fans de Maverick Viñales celebrant la seva victòria al bar restaurant L'Olivar

A falta d’una seu del club de fans, els socis de l’entitat van viure amb emoció la victòria de Viñales en el seu debut amb Yamaha al bar restaurant L’Olivar

Maverick Viñales
Els socis del Club de Fans de Maverick Viñales celebrant la seva victòria al bar restaurant L’Olivar de Roses

40 minuts més tard del previst, a causa de la pluja, Maverick Viñales va certificar en la primera carrera del mundial de Moto GP i amb la seva primera victòria en el debut sobre la Yamaha M1, que és un seriós candidat al títol de campió del món.

A Qatar no es pot córrer amb pluja, perquè és una cursa que es realitza de nit amb llum artificial i els focus, amb l’asfalt mullat, enlluernen als pilots.

Així, que gairebé 45 minuts més tard de l’hora prevista es va donar la sortida del Gram Premi de Moto GP. Un caòtic inici que Viñales el va pagar amb una mala sortida. Es va situar en cinquena posició per darrera un sorprenent Johann Zarco, Andrea Ianonne, Marc Màrquez i Andrea Dovizioso. Però volta darrera volta, el rosinc guanyava en confiança i en ritme. Un ritme que durant tota la pretemporada i els entrenaments de Qatar es va demostrar que era el millor. A més, sense fer res va guanyar dues posicions, ja que va caure Zarco, a l’igual que poc després Iannone, que a punt va estar de fer caure també al pilot rosinc.

Passat l’ensurt, tant ell com els socis del club de fans reunits al bar restaurant l’Olivar per veure les carreres, ja tenien en el punt de mira als dos pilots que quedàven per davant, Màrquez i Dovizioso. Al de Cervera li va fer el primer avançament de tota la cursa sota els aplaudiments dels seguidors que hi havia a l’Olivar. Tot seguit va avançar a Dovizioso, però aquest, que té un coet entre cames, en les rectes tornava a passar a Viñales, fins que aquest el va avançar en un punt no previst per l’italià i treure-li, així la suficient avantatge per a que la recta fos insuficient per a la Ducati per tornar-lo a passar.

Finalment, Maverick Viñales va creuar la línia de meta amb 4 dècimes de segon d’avantatge sobre Dovizicioso, i gairebé 2 segons sobre Valentino Rossi, que va pujar al tercer esglaó del podi en detriment de Màrquez, que va fer quart.

Una victòria que “certifica que Maverick és candidat per, totes totes, al títol. Durant la pretemporada s’especulava que podria optar pels seus temps en pista, però ja no hi ha especulacions, ara és una realitat”, van dir alguns dels socis, que a falta d’una seu del club, van decidir reunir-se a l’Olivar, que no sabem, a les portes de celebrar-se la II Ruta de les Tapes de Roses, si ho van fer en aquest establiment perquè l’any passat va guanyar el premi a la millor tapa.