Rebenta la canonada principal d’aigua de Roses, la que abasteix a Santa Margarida

Rebenta una canonada d'aigua a Roses
La fuita d'aigua s'ha produit en rebentar-se la canonada per un lateral del seu diàmetre

El trencament de la canonada, que ha inundat la finca nº3 de l’Avinguda de Rhode, no impedeix que Santa Margarida tingui aigua, tot i que amb menys pressió

Al voltant de les 7 d’aquest matí ha rebentat la canonada principal d’aigua de Roses al seu pas per l’Avinguda de Rhode, tot just enfront la finca nº3, que ha quedat inundada pel que fa als baixos de l’habitatge, així com l’hort que hi té al costat.
Es tracta “d’un tram de canonada que es de fibro-ciment, que és un material amb el que es feia abans les canonades, i tot i que és molt resistent dons ha rebentat a causa de l’augment sobtat de la pressió”, ha afirmat el regidor d’Infraestructures i Serveis Públics, Juan Manuel Fernández.

Un camió bomba s’ha encarregat de drenar tot l’aigua per a que els operaris de Sorea puguin canviar aquest tram de canonada per un de nou, de fundició de ferro, material molt més resistent.
Segons Fernández, “cap al migdia estarà el nou tram de canonada ja instal·lat”.

No  s’ha tallat el subministrament d’aigua a Santa Margarida

Fa quatre anys va rebentar aquesta canonada d’aigua, però per un tram situat a l’alçada de l’Hotel Coral Platja. Llavors, sí que es va haver de tallar el subministrament d’aigua a la marina residència de Santa Margarida. Avui, no ha estat així, perquè “en previsió que passés un altre cop es va fer un desviament per una altra canonada fins a Santa Margarida, que és el que s’ha fet ara. L’unic que l’aigua pot arribar a menys pressió, el que vol dir que pot ser el que no tinguin aigua siguin els pisos de dalt de tot dels edificis”, ha manifestat el regidor d’Infraestructures i Serveis Públics.

Fa tres anys, al maig del 2017, un altre canonada d’aigua, tot i que no la principal, també va rebentar, en aquest cas a l’alçada del nº 7 de l’Avinguda de Rhode.

Al llocs dels fets s’han desplaçat també una dotació dels Bombers i dues patrulles de la Policia Local de Roses, tot i que la circulació del trànsit rodat no ha resutat afectat.