Retirada la roca de 9 tones de la zona alta del Puig Rom

Roca de 9 tones retirada al Puig Rom

A la imatge es pot apreciar on estaven les dues roques retirades de la muntanya per a seguretat dels vianants

L’Ajuntament de Roses requerirà als propietaris del terreny que estabilitzin la zona i es facin càrrec de les despeses de la retirada de les dues roques

El passat diumenge informaven que una roca de més de 4 tones (posteriorment es va saber que el seu pes era de 4.900 quilos) es va descalçar a la zona alta de la urbanització del Puig Rom, en un terreny muntanyós confrontant amb les finques nº 198 i nº 200.

Resulta que aquest pedaç de muntanya és de titularitat privada, repartida entre les dues finques esmentades. Tot i això, l’Ajuntament de Roses, envers la seguretat de les persones, va actuar d’ofici, i es va encarregar de retirar la roca contractant els serveis de grues Padrosa que va aconseguir treure-la de la muntanya gràcies a una grua-ploma de 15 tones.
En haver-se descalçat aquesta pedra de grans dimensions va deixar a la vista el forat on hi havia estat, comprovant que feia de base de sustentació d’una altra roca que havia tot just a sobre. Per aquest motiu, l’arquitecta municipal va aconsellar, per seguretat dels veïns i vianants, retirar-la també.

I amb aquest objectiu es va contractar els serveis, en aquesta ocasió, de l’empresa de construcció Narcís Matas, que es va personar el passat dilluns per enretirar aquesta segona roca, la qual es va poder comprovar que pesava el doble que la primera, al voltant de 10 tones. Per aquest motiu el personal de l’empresa va decidir trencar la roca, per la qual cosa el mateix dilluns a la tarda van introduir després de fer tres forats ciment expansiu al seu interior (aquest ciment fa pressió als forats on es introdueix provocant esquerdes i el trencament de la roca). Forats que dimarts al matí es van augmentar a 12 més per assegurar que quedés trencada en diferents parts. I ahir dimecres, al matí, el personal de l’empresa Narcís Matas va comprovar que la roca s’havia trencat en 12 pedaços sense caure a la via pública, ja que la roca s’havia assegurat a cintes.

Ara aquest tros de muntanya del Puig Rom no suposa cap perill per al veïns, ja que les roques superiors estan ben agafades al terra, tot i això l’Ajuntament de Roses requerirà als propietaris que portin a terme les pertinents tasques d’estabilització i assegurament del terreny, a més de demanar de sufragar, quan sàpiga de quina finca és la titularitat, les despeses que ha suposat l’enretirada de les dues roques.