Roses aprova tres mocions irrellevants i sense cap mena d’afectació per a la Vila

Ple ordinari de l'Ajuntament de Roses
El ple de Roses va aprovar per unanimitat que Primo de Rivera deixi de ser fill adoptiu de la Vila

Així va definir el portaveu de Gent del Poble, Francesc Giner, les tres propostes, una del seu soci de govern, CDC, i dos d’ERC, que es van debatre dilluns al ple ordinari de Roses del mes de juny

Ple ordinari de l'Ajuntament de Roses
El ple de Roses va aprovar per unanimitat que Primo de Rivera deixi de ser fill adoptiu de la Vila

Tres mocions es van debatre al ple ordinari de juny de l’Ajuntament de Roses, celebrat aquest passat dilluns. La primera, presentada per CDC en suport al Reglament Europeu de Ports de Gestió Pròpia Portuària. Una nova normativa que permet a ports com el de Barcelona establir les seves taxes (fins ara ho feia l’Estat espanyol) i gestionar els seus beneficis sense haver de donar-los a d’altres ports espanyols amb una dolenta gestió econòmica.

La proposta va ser aprovada per CDC, GdP i ERC, va tenir els vots en contra de PP i C’s, i l’abstenció del PSC.

La següent moció la va presentar ERC per a que el dictador Primo de Rivera deixés d’ostentar el títol de fill adoptiu de Roses. Es va aprovar per unanimitat.

I la tercera, que es va haver d’aprovar primer que entrés a l’ordre del dia amb caràcter d’urgència, en la que es demanava la dimissió del Ministre de l’Interior en funcions, el Jorge Fernàndez Díaz, i del Director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, arran de les converses telefòniques entre tots dos difoses pel diari Público.

Va ser aprovada per CDC, GdP. ERC, PSC i els vots en contra de PP i C’s.

Totes tres no tenien cap relació, però el portaveu de Gent del Poble, Francesc Giner que governa amb Convergència, va trobar un denominador comú, i en el seu torn de paraula per exposar el seu posicionament va afirmar, després de donar el seu vot a favor, en cadascuna d’elles que “el  resultat d’aquesta moció és irrellevant i sense cap mena d’afectació directe en el dia a dia al nostre municipi, i creiem que presentar aquest tipus de moció el que fa es produir un debat, a on el menys important és el resultat, i que només deriven en discursos partidistes i identitaris que no porten en lloc més allà de la crispació i el malestar”.

Ningú el va contradir.