Roses Cultura

Roses demana el llistat d’inscrits als caps de colla per entrar al port després de les desfilades de Carnaval

Carnaval de Roses 2023
Moment de l'entrega de les polseres per accedir al port pesquer. Hi haurà colles que han demanat més polseres de les que els pertoquen?

Una petició arran dels rumors que colles han inflat el nombre de persones que es disfressaran amb elles per tenir més polseres de les que els hi pertoquen

L’Àrea de Cultura i Festes va fer arribar ahir un mail a tots els caps de colla que participaran al Carnaval de Roses. Un missatge en el que es demana als responsables de cadascuna de les colles que enviïn abans de demà, 16 de febrer, un llistat d’inscrits per tal que tant la seguretat privada contractada per l’Ajuntament com la Policia Local puguin efectuar els controls que creguin necessaris i convenients.

En aquest sentit, l’alcalde de Roses, ha expressat que “la immensa majoria de colles, per no dir totes, col·labores i s’impliquen per a que la regulació d’accés al port pesquer després de les desfilades funcioni bé perquè, a més, va ser una petició pròpia de les mateixes colles que es tanqués el port només per els integrants de les colles inscrites i que es va fer per primer cop l’any passat. I es demana aquest llistat d’inscrits perquè hi hagi una major seguretat que les polseres demanades correspon al nombre d’inscrits”.

Tot i això, ahir, després de l’última reunió prèvia al Carnaval entre el consistori rosinc i les colles per coordinar i consensuar horaris i propostes de cares a que la festa de disfresses torni a ser un èxit, es van donar les polseres a les colles inscrites presents.

En el cas que es detecti que hi ha colles que han demanat més polseres que gent de la que realment en formen part de la colla, seran sancionades.