Suquet de peix de Rose

Veïns i comerciants fan arribar una carta a l’alcalde de Roses per la degradació del seu barri

Roses
Carrer Sant Elm, del barri de La Punta de Roses

Tant l’alcalde de Roses com veïns del barri de La Punta són conscients d’aquesta problemàtica, però també de “la dèria que té l’Spieker -impulsor de la carta- amb en Joan Plana”

Mig centenar de veïns, comerciants i restauradors del barri de la Punta de Roses van fer arribar ahir, a proposta del ciutadà Thomas Spieker, una carta a l’alcalde Joan Plana per  protestar contra el que consideren una greu “degradació” del seu entorn vital i laboral, i perquè l’Ajuntament “faci alguna cosa més enllà de declarar les seves bones intencions“.
Segons Spieker, el barri és un “cau de delinqüència, incivisme, brutícia, fresses i corredisses“, quan fa anys havia estat “el nucli urbà més poblat i amb més dinamisme social i econòmic” de la Vila.

Entre els signants, gent de totes les edats, nacionalitats, professions, inclosos alguns regidors i afinitats polítiques, i fins i tot  “l’escalf d’algun regidor que participa del govern actual, però que no podia signar la carta perquè no resideix al barri de La Punta o d’altres raons”, hi ha un veí, el qual ha preferit mantenir l’anonimat per qüestions obvies, ha fet saber a ViladeRoses que “si aquesta carta, en lloc de fer-la l’Spieker, que sembla que tingui una dèria amb l’alcalde perquè no para de criticar qualsevol cosa que faci tant a les xarxes socials com als mitjans de comunicació, l’hagués fet una altra persona l’hauria signat molta més gent, perquè es veritat que la zona és un cau de delinqüència”.

Consultat l’alcalde de Roses sobre la problemàtica que pateix, en concret, aquest barri de la Vila, on precisament hi resideix el propi alcalde, ha manifestat que “és evident que la Punta, com tots els barris i com totes les ciutats, té problemes, i tots ells mereixen l’atenció i preocupació dels seus habitants, dels comerciants i de l’Ajuntament per solucionar-los i convertir-los en millors llocs”. Tot i això, Joan Plana, ha volgut “reivindicar que la Punta és un magnífic barri on viure amb una molt bona qualitat de vida, un gran teixit comercial i un accés molt pròxim a la gran majoria de serveis. I estic convençut que aquesta és la visió que tenen la gran majoria de veïns del barri, entre ells jo mateix, que estic molt content de residir-hi i espero fer-ho per molts anys”.

Així mateix, pel que fa a l’impulsor de la campanya, Joan Plana, no ha volgut “deixar d’esmentar que, tot i que de ben segur que tots els veïns que han signat aquest document ho han fet de manera honesta i amb voluntat sincera de voler millorar el nostre barri, qui impulsa aquesta iniciativa és una persona, en Thomas Spieker, que a més de ser el president d’un altre partit polític, en els últims anys ha demostrat una autèntica mania persecutòria cap a la meva persona, buscant cada setmana el més mínim pretext per intentar intoxicar i insultar-me per tots els mitjans dels que disposa. No és res de nou, abans va fer el mateix, per exemple, amb l’exalcaldessa Magda Casamitjana o l’exregidor d’UDC, José Antonio Valdera. En general, fa el mateix amb qualsevol que “amenaça” els interessos electorals de l’espai de l’antiga convergència, o ara JxC. Per això, lamento que personatges com aquest vulguin instrumentalitzar les preocupacions legítimes de bona gent per fer les seves malvestats”.

El propi alcalde de Roses ha volgut recordar que “des del 2019, l’actual Govern està a sobre de les problemàtiques que succeeixen als barris de la Vila”, ja que, per exemple, va impulsar, com a regidor de Seguretat Ciutadana, dues reunions entre els mateixos veïns i els comandaments de la Policia Local de Roses i els Mossos d’Esquadra, una el 30 d’agost, i la segona el dia 21 de setembre d’aquell 2019.