Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Abraç Solidari de FADIR a la Fundació La Caixa

FADIR
Manel Rullo (esquerra) i Ferran Llach van rebre el guardó Abraç Solidari de FADIR de mans de Manel Pons i Laura Domènech

La Fundació d’Ajuda al Discapacitat de Roses fa entrega del guardó ‘Abraç Solidari’ a la Fundació La Caixa per l’ajuda que ha prestat a l’entitat en els darrers anys

Després que el president de la Fundació d’Ajuda al Discapacitat de Roses (FADIR), Manel Pons, agraís “als assistents per contribuir a que entitats com la nostra pugui continuar tirant endavant” ell mateix va lliurar, juntament amb la Secretaria de l’entitat, Laura Domènech, el guardó Abraç Solidari a la Fundació La Caixa “per les seves ajudes al llarg d’aquests últims anys, que han permès instal·lar la climatització al nostre local social, reparar un del nostres vehicles adaptats per al transport de la gent gran, adquirir 2 refrigeradors per a la distribució d’aliments frescos, un vehicle de transport adaptat i un tricicle adapta au-pair”, va enumerar Domènech.

El lliurament es va atorgar durant el Sopar Benèfic que FADIR organitza cada any per aquestes dates a l’Hotel Risech, i va ser recollit per Manel Rullo, responsable de la Fundació La Caixa, i Ferran Llach, director de Banca i Institucions de CaixaBank. Rullo va voler agrair en nom de les dues institucions el lliurament d’aquest guardó “perquè rebre un reconeixement com aquest es posar en valor una tasca que es remunta en el cas de CaixaBank al 1904, i en el de la Fundació La Caixa al 1915”.
El responsable de la Fundació La Caixa va voler aprofitar el moment per desvetllar que dins la web de la Fundació La Caixa “hi ha una apartat que es diu ‘Convocatòries’ i a través de la qual us encoratjo a que presenteu projectes com els que fa FADIR, per exemple, perquè serien tots molt bé acollits i recolzats econòmicament”.

FADIR
El grup Jarapa fa oferir un exquisida actuació a la part final del sopa benèfic de FADIR

El sopar benèfic va finalitzar amb una petita actuació del grup Jarapa, format per en Luís Fernández, Álex Ramírez, Clara Clavijo, Miguel Ángel Lucena i Vanessa Adam, els qual van mostrar als assistents la seva qualitat de músics, ideal per esdeveniments com el que es va viure dissabte a l’Hotel Risech.

Guardonats amb l’Abraç Solidari de FADIR:

Fundació d’Ajuda al Discapacitat de Roses (FADIR)

FADIR treballa per donar compliment a allò que es va acordar en el Conveni de Nova York de 2006, ratificat per España al 2008, però desenvolupat recentment a la legislació interna de la Fundació d’Ajuda al Discapacitat de Roses l’any 2021.

Conveni en el que es diu que:

El propòsit és promoure. protegir i assegurar el gaudi ple i en condicions d’igualtat de tots els drets humans i llibertats fonamentals per totes les persones amb discapacitat, i promocionar el respecte de la seva dignitat inherent. Dins les persones amb discapacitat s’hi inclouen les que tenen deficiències físiques, mentals, intel·lectuals o sensorials allarg termini que, en interactuar amb diverses barreres, poden impedir la seva participació plena i efectiva en la societat, en igualtat de condicions amb les altres.

I FADIR ajuda amb els desplaçaments, amb vehicles adaptats, als usuaris de MIFAS, als usuaris/es de la Residencia Pi i Sunyer, i a les persones amb mobilitat reduïda que necessiten desplaçar-se als Hospitals i Centres de Dia.

També, els i les voluntàries de FADIR porten el menjar a domicili a les persones que ho necessiten, i aprofitant per interessar-se per saber com estan i donar-les suport si fos menester.

Així, organitza activitats d’oci com ara el futbol dels nois i noies d’entre 14 i 18 anys, cursos d’informàtica, de telefonia mòbil i tallers de manualitats.

La Fundació d’Ajuda al Discapacitat de Roses té un acord de col·laboració amb els supermercats i establiments d’alimentació com Mercadona, Aldi, Caprabo o Sirena, entre d’altres, els quals preparen aliments que estan a punt de caducar o tenen un embolcall trencat amb els quals donen de menjar setmanalment a un centenar de persones a Roses.

FADIR dona feina a persones amb discapacitat o bé els hi ajuda a trobar-ne. I des de fa 24 anys, és a dir, des del 2008, les persones que han de complir treballs en benefici de la comunitat ho fan en aquesta entitat de Roses per ajudar-les a reinsertar-se, a més de sensibilitzar-les sobre la tasca que desenvolupa la  Fundació d’Ajuda al Discapacitat de Roses.
En tots aquests anys han passat per FADIR 30 persones, i actualment té dues persones fent tasques en benefici de la comunitat.