Suquet de peix de Rose

“Hem estat capaços d’organitzar una Festa Major de Roses segura”

Activitats culturals es poden fer amb les mesures vigents
L'Orquestra Metropol va oferir el concert de final de Festa Major de Roses 2020

La Festa Major de Roses 2020, atípica a causa de la pandèmia, ha acollit 5 esdeveniments musicals de manera segura a l’envelat de la plaça Frederic Rahola i la concessió honorífica de la Dracma al vestíbul del Teatre Municipal

L’Orquestra Metropol va posar fi, aquest passat diumenge 16 d’agost, a la Festa Major de Roses 2020 amb el concert que va oferir a l’envelat de la plaça Frederic Rahola.
Una Festa Major atípica ja que ha estat condicionada per la pandèmia de la COVID-19, per aquest motiu es va haver de reduir dràsticament la quantitat d’actes que normalment se celebren, i organitzar aquells en els que va poder aplicar el protocol de seguretat per tal d’evitar un possible brot de coronavirus.

Així, un total de 5 esdeveniments musicals, molt importants en qualsevol Festa Major que es preï, es van poder desenvolupar a l’envelat en ser un espai adient, dins el casc urbà, per aplicar de manera efectiva les mesures de seguretat.
Van ser 5 concerts, quan normalment són el triple els que se celebren al llarg del terme municipal durant la Festa, però tot això “estem contents perquè hem estat capaços de tirar endavant, tot i que més reduïda de l’habitual, una programació musical, i això no ho poden dir molts municipis, que han decidit anul·lar-lo tot en no tenir l’espai adient per celebrar actes de manera segura”, ha afirmat el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez, el qual ha remarcat que “també estem molt satisfets tant per la resposta de la gent com pels musics que van venir actuar, ja que tothom ens van agrair el simple, però a la vegada complicadíssim, fet de poder organitzar quelcom acte cultural en uns temps tant difícils com els actuals”.

L’envelat de la plaça Frederic Rahola va ser el primer, i a la vegada únic espai dins el casc urbà, que l’Ajuntament de Roses va pensar per celebrar els esdeveniments musicals aplicant el protocol de seguretat, per la qual cosa es van ubicar 400 cadires separades per un 1’5 metres de distància. L’únic dubte, que no es dissiparia fins celebrar els primer concert era comprovar si durant els concerts, en estar l’envelat obert, s’amuntegaria gent al voltant sense respectar la distància de seguretat. “Si hagués estat així, ja havíem previst organitzar els concerts a la Ciutadella, amb el hàndicap que la gent s’hauria de desplaçar fins allà, però la gent ho va respectar i només hi havia gent asseguda dins l’envelat que havia reservat per qüestió del límit de l’aforament la seva localitat”, ha manifestat Ibáñez.

Els cinc concerts que es van celebrar, recordem, va ser el de l’inici de la  Festa Major, divendres dia 7 d’agost, a càrrec de l’Orquestra Selvatana. El segon, dissabte 8 d’agost, va ser una audició de sardanes que va oferir la Cobla Ciutat de Girona. Al dia següent,, 9 d’agost, les havaneres van agafar el relleu de les sardanes amb una actuació de Els Pescadors de l’Escala.
En el quart concert, celebrat dimarts 11 d’agost, el grup DGremlins va emplenar de rock, de bon rock, l’envelat per celebrar el seu desè aniversari. I com dèiem a principi de tot, aquest passat diumenge, l’Orquestra Metropol (imatge que il·lustra aquest text) van protagonitzar l’actuació musical de final de Festa Major.
Cinc concerts que van aplegar més 1.500 persones a l’envelat.

L’únic acte pròpiament de la Festa Major de Roses que no va acollir la plaça Frederic Rahola va ser l’acte de concessió de la Dracma de Plata, que es va concedir de manera honorífica al vestíbul del Teatre Municipal a totes aquelles persones que han treballat i lluitat contra la COVID-19.
Un acte que a diferència d’altres anys va ser privat i de petit format.

La Cantada d’Havaneres de Roses de finals d’estiu a l’envelat de la Rahola

L’espai de l’envelat de la Rahola s’ha mostrat tant adient i eficient en quant a poder aplicar les mesures de seguretat a causa de la pandèmia que, fins i tot, l’Àrea de Cultura i Festes, té previst “organitzar la Cantada d’Havaneres, que se celebra sempre a finals de l’estiu,, també a l’envelat en lloc de la platja de La Perola, perquè les localitats que podem disposar són la mateixa quantitat, i així, en lloc de possible mal temps, es podrà celebrar la cantada sense cap mena de problema”, ha desvetllat el regidor Ibáñez.