La Xarxa de Convivència renova la seva Junta i comença una nova etapa

Xarxa de Convivència de Roses

La Junta i president sortint de la Xarxa de Convivència amb la nova presidentad e l'entitat, Fàtima Ajanif (de blanc)

Mohamed El Amrani passa el relleu a Fàtima Ajanif després de 10 anys al front de l’entitat

Coincidint amb la celebració del 10è aniversari de l’entitat, la Xarxa de Convivència ha renovat la seva Junta Directiva. Un grup de joves de Roses es farà càrrec de l’entitat a partir d’ara, amb un nou programa d’activitats i projectes incorporant la seva mirada però mantenint  l’essència inicial del projecte.

La Xarxa de Convivència va néixer amb l’objectiu de promoure la convivència i treballar per la igualtat d’oportunitats dels col·lectius més vulnerables incorporant la mirada jove en les seves accions. Una plataforma que ha estat reconeguda tant a nivell nacional com internacional pel seu grau d’innovació i capacitat de lideratge.

El president sortint Mohamed El Amrani, ha decidit fer un pas al costat després d’una dècada al front de la Xarxa “perquè creia necessari deixar pas a noves mirades. Ara que l’entitat fa 10 anys, era el moment perfecte per tancar un cicle i obrir-ne un de nou”, a la vegada que ha manifestat sentir-se “ molt content”, durant el procés de renovació de la Junta “perquè el relleu ha estat senzill, ja que tota la gent que segueix ha estat voluntària o participant dels diferents projectes que es porten a terme”.

10 anys al front de la Xarxa de Convivència en els que Mohamed El Amrani ha estat reconegut amb importants premis per la seva vocació del canvi de narrativa i discurs en la gestió de la diversitat, on destaca el Premi categoria social de la Fundació Princesa de Girona 2014, que va ser concedit en un dels seus primers actes del Rei Felip VI. A més d’altres guardons, com el Premi Joven Emprendedor Social per la Universitat Europea de Madrid o el Premi d’Actuació Cívica Lluís Carulla 2016.
A més, l’haver aconseguit un bus per crear un servei de transport escolar per als nens i nenes de les zones rurals de la part nord de Xef Chaouen, poble del Marroc on va néixer El Amrani, el va fer mereixedor que la companyia aèria Vueling bategés un dels seus avions amb el seu nom.

Cal recordar que a Junta Directiva de la Xarxa de Convivència de Roses en aquesta última etapa ha estat formada per: Laura Domènech, Silvia Bataller, Brahim Ahmed, Esmeralda Campos, Eulalia Sedano i Gloria Campos.

La nova presidenta

La rosinca Fàtima Ajanif és, per decisió assembleària, la nova presidenta de la Xarxa de Convivència de Roses. Ajanif és estudiant de Ciències Polítiques, estudiant de Màster en Dret Laboral i activista social. Una persona que reuneix les característiques, “jove i  que coneix molt bé l’entitat”, segons els seus membres, però sobretot “amb la formació i preparació necessària” per impulsar el projecte de la nova etapa de la Xarxa de Convivència.
Una nova etapa en la que Fàtima Ajanif estarà acompanyada d’una nova Junta totalment renovada incorporant joves de diferents àrees.

La Xarxa de Convivència obre així una nova etapa, amb un important llegat i trajectòria però mirant el futur amb optimisme i responsabilitat per continuar aportant valor innovador i útil a  la societat en pro de la convivència, la cohesió social, la igualtat d’oportunitats i la lluita contra el racisme i la xenofòbia des dels valors de la neutralitat, l’ànim constructiu i teixint xarxa amb administracions i societat civil.