Suquet de peix de Rose

L’Àrea de Gent Gran de Roses dinamitza la vida de les persones de la Vila majors de 60 anys

Àrea de Gent Gran de Roses
La gent gran de Roses ha gaudit de diverses activitats al llarg de l'any organitzades per l'Àrea de Gent Gran

Al juny de l’any passat l’Area de Gent Gran Roses, en escindir-se del Departament de Serveis Socials,  va passar a tenir identitat pròpia de cares dinamitzar i impulsar activitats dirigides a les persones majors de 60 anys

La gent gran de Roses gaudeix d’una sèrie d’activitats per tal dinamitzar al llarg de l’any la seva rutina diària.
Per una part, se celebren els Tallers de memòria, dels qual s’encarrega el Consell Comarcal gràcies al conveni que manté, des de fa anys, amb l’Ajuntament de Roses.

Per altra banda, els dos centres de gent gran que existeixen a la Vila, com ara el Casal d’Avis, ubicat a la Casa del Mar, i el Casal del Pescador, a la Rambla Riera Ginjolers, organitzen diverses activitats per iniciativa pròpia, com són els balls, les quines i excursions, entre d’altres activitats, gràcies a la subvenció de 6.300 anuals que reben de part del consistori cadascú dels dos Casals.

Eleccions al Parlament de Catalunya
La regidora de l’Àrea de Gent Gran de Roses, Ester Navas

I des d’ara fa un any, des de la creació de l’Àrea de Gent Gran, que es va escindir de l’Àrea de Serveis Social, la dinamització de les persones grans de la Vila ha cobrat més protagonisme, “sí, vam voler donar-li més importància i impuls per tal d’oferir més activitats a banda de les que ja s’organitzen, des de fa anys, des de l’Ajuntament de Roses” ha afirmat Ester Navas, que va estrenar l’Àrea com a regidora de Gent Gran, la qual ha afegit que “qualsevol activitat que s’organitzi té un cost elevat, i si ho han d’assumir directament des dels Casals d’Avis esdevindria una despesa gairebé inassumible, i des de l’Àrea de Gent Gran vam considerar que s’havien d’oferir activitats que el hi interessessin a cost zero”.  

Així, la primera activitat que va impulsar Navas com  regidora d’aquesta nova Àrea de Gent Gran va ser el primer Ball d’hivern dirigit a persones més de 60 anys, que es va celebrar el 8 de desembre, dia de la Immaculada Concepció, a l’edifici de la SUF i que va ser tot un èxit de participació.

I tres dies més tard, l’11 de desembre, l’Àrea de Gent Gran va iniciar el Taller de Decoració Floral de Nadal, impartit per la Maite i en Fede Sastre, gerents de Flors Mateu, el qual també va ser esdevenir un proposta molt ben acceptada amb la participació de 30 persones en la seva primera edició, ja que donada la bona resposta per aquest pròxim es tornarà a organitzar altres sessions d’ornamentació floral per al pròxim Nadal.

I com el ball d’hivern va ser molt ben acceptat per la nostra gent gran, en aquesta mateixa primavera que estem a punt de deixar, es va organitzar un d’altre sota el nom Ball de primavera, que com el primer es va celebrar a la sala de ball de la SUF i en el que també els participants van fer una mitja part per degustar el berenar gentilesa de l’Ajuntament de Roses.

Però, abans d’arribar la primavera, a Roses se celebra una de les festes més multitudinàries de la demarcació de Girona, el Carnaval, “i en aquí vam veure que hi havia demanda que es volien disfressar, però el cost els hi pujava molt -el Carnaval de Roses és, per al participants i organitzadors, un dels esdeveniments més cars, sinó el que més, del que se celebren a la Vila- i vam decidir organitzar un taller de disfresses a demanda de la gent gran dels dos casals”, ha afirmat la regidora de Gent Gran. Un taller de confecció de disfresses que, coordinat per Teresa Turigas, va finalitzar, després de varies sessions, l’1 de febrer, i en el que van participar 31 persones.

Activitats dirigides a la gent gran de Roses que se celebraran a curt, mig i llarg termini

Totes les activitats esmentades s’han dut a terme durant el darrer any, però l’Àrea de Gent Gran té d’altres previstes per celebrar, unes d’aquí a poc dies, i d’altres a mig termini.

La primera tindrà lloc aquest proper divendres, 14 de juny, i que consistirà en la Primera Caminada pels Drets de les Persones Grans de Roses amb motiu de la commemoració del Dia Mundial Contra el Maltractament de les Persones Grans.

La segona serà una excursió per visitar elBulli1846, que està previst, si tot va bé, per després de l’estiu.
I la tercera ja serà d’aquí a gairebé un any, tot i que és una proposta que es troba en una fase molt inicial, “i que tractaria de celebrar un taller per decorar la façana de l’Ajuntament de Roses per la Diada de Sant Jordi, iniciativa que m’agradaria que fes la gent gran conjuntament amb el jovent”. Un desig d’Ester Navas en ser responsable, a més de l’Area de Gent Gran, de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Roses.

El tipus de decoració que es vol dur a terme seria un símil com la que llueix la Casa Batlló de Barcelona, una de les joies de l’arquitectura d’Antoni Gaudí.

La gent gran, un col·lectiu molt agraït

Des que fa un any es va fer càrrec de la nova Àrea de Gent Gran, Ester Navas ha proposat diferents accions per dinamitzar la vida d’aquest segment de la població perquè “al marge de les activitats que ells fan, vaig considerar que es podien fer més per un col·lectiu que és súper agraït, que tot el que els hi proposis s’impliquen, els hi agrada i el gaudeixen, llavors, quant tu organitzes coses i la gent et respon, et motiva per continuar organitzant més activitats”, ha conclòs la regidora de Gent Gran, Ester Navas.