Roses assegura l’ajuda per import de 64.000€ a les colles de Carnaval afectades per l’incendi de la nau

Ajuntament de Roses
L'Ajuntament de Roses va aprovar per unanimitat les bases per ajudar amb 64.000€ a les colles de Carnaval afectades per l'incendi

El ple ordinari d’aquest mes de setembre va aprovar per unanimitat les bases per atorgar l’ajuda a les colles de Carnaval damnificades

Com ja va avançar ahir ViladeRoses, el ple municipal de l’Ajuntament de Roses d’aquest mes de setembre, celebrat ahir, va debatre i aprovar per unanimitat les subvencions específiques i extraordinàries adreçades a les colles de Carnaval afectades per l’incendi ocorregut el passat 11 de juliol a la nau on guardaven les seves carrosses, les quals van quedar completament cremades.

Així, l’Ajuntament destina un total de 64.000 € a aquests ajuts, que s’hauran de destinar exclusivament a la confecció de les noves carrosses.

L’acord és fruit del compromís adquirit per l’Ajuntament durant la primera reunió mantinguda entre l’alcalde de Roses, Joan Plana, i el regidor de Festes, Èric Ibáñez, amb els representants de les colles afectades, dos dies després de l’incendi. Reunió en la qual es va garantir que totes les colles podrien fer barraques durant la Festa Major, així com l’aprovació d’una subvenció extraordinària, les bases de la qual es van presentar en la reunió del Consell del Carnaval celebrada el passat 21 de setembre, i que ahir va culminar amb la seva aprovació per part del ple municipal.

Segons aquest acord, la subvenció “s’aplicarà exclusivament a les despeses relatives a la confecció de les noves carrosses, és a dir, la compra d’un remolc, plataformes o similars i les despeses necessàries per a la configuració de l’estructura de la carrossa, i no per l’adquisició d’equips de música i so, mobiliari o disfresse”, va assenyalar el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez. i caldrà que les colles beneficiàries es comprometin, mitjançant una declaració responsable, a participar en la propera edició del Carnaval de Roses de 2023.
La partida econòmica que l’Ajuntament ha destinat a aquesta línia de subvencions és de 64.000 €, que es repartirà entre tots els beneficiaris garantint una subvenció mínima per colla de 4.000 €, i de 6.000€ com a màxim, podent arribar l’import de la subvenció a un del 90% del cost de les despeses a subvencionar.
Un ajut, però, “que està condicionada a que si s’acaba rebent diners de l’asseguradora, l’import que rebin se’ls restarà de la subvenció”, va explicar Ibáñez. 

Per beneficiar-se dels ajuts, les colles estaran obligades a comunicar a l’Ajuntament, i reintegrar en cas que correspongués, les quanties que puguin rebre amb posterioritat per part de la companyia assegurada o per la venda durant els propers 6 anys dels béns subvencionats.