Roses dona gairebé 1.500 euros per poder construir una potabilitzadora d’aigua a l’Índia

Repte 50x100 de natació

Paco Abarca i Ernest Ruiz en el moment de l'entrega del xec per valor de gairebé 1.500 €

El rosinc Paco Abarca lliura un xec a l’Associació Aigua Solidària per fer arribar l’aigua potable en una de les regions més pobres de l’Índia

El passat dilluns el rosinc Paco Abarca, organitzador del repte 50×100 de natació de Roses va fer entrega al membre de l’Associació Aigua Solidaria, Ernest Ruiz, d’un xec per valor de gairebé 1.500 euros, concretament 1.473,29€.

Aquests diners els va aconseguir Abarca gràcies a la quarta edició d’aquest repte de natació que es va celebrar el passat mes de desembre, i que va impulsar juntament amb la seva dona, Anabel Vargas, l’any 2015 (al 2018 no es va fer) com acció solidària per donar un cop de mà econòmic a les entitats socials que ho necessiten.

I després d’haver ajudat els anys anteriors a la Fundació Josep Carreras, a l’Associació Tramuntanets i a FADIR, Paco Abarca enguany va decidir donar un cop de mà a l’Associació Aigua Solidària, entitat catalana que col·labora amb els projectes de la Fundació Vicente Ferrer a l’Índia “perquè Ernest Ruiz, un amic de fa molts anys i aficionat a la natació em va parlar del projecte que fan a la Índia i vaig decidir enguany que els diners recaptats fossin per aquesta sensació”, ha explicat Abarca, remarcant la seva “satisfacció per haver recaptat aquesta quantitat de diners, i per l’any vinent hem de mirar com augmentar la recaptació per intentar, dins les nostres possibilitats, d’ajudar cada cop més”.

I si Abarca es va mostrar satisfet, Ernest Ruiz es va mostrar content i agraït a la vegada “perquè aquests diners en ajudaran a fer realitat una petita potabilitzadora d’aigua a Anantapur”.

I és que a Anantapur està “en una de les regions més pobres de l’Índia, on fa 50 anys era un desert i on porta a terme els seus projectes la Fundació Vicente Ferrer”, ha explicat Ruiz.

Precisament, fa 50 anys que la Fundació Vicente Ferrer va ser fundada a Anantapur amb l’objectiu de treure de la pobresa al major nombre possible de persones mitjançant un desenvolupament sostenible, és a dir, agricultura de conservació, microcrèdits, subministrament d’aigua, assistència sanitària i educació universal.​

Associació Catalana de Moebius serà la pròxima entitat beneficiaria del Repte 50×100

Paco Abarca ha desvetllat que “en el pròxim repte 50×100 de natació volem recaptar diners per una entitat de Roses, concretament l’Associació Catalana de Moebius”.

Uns diners que aquesta entitat  rebrà amb l’objectiu de poder organitzar el II Congrés Mèdic Familiar sobre les variants de Moebius.