Xavi Llamas, Nacho Armillas i Joan Jorquera opten a la distinció d’Esportista rosinc de l’any

II Nit de l'Esport de Roses

Xavi Llamas del Club Atletisme Roses, Nacho Armillas, del GEN Roses i Joan Jorquera, del TKD Joan’s s’han fet mereixedors d’optar a la distinció d’esportista rosinc de l’any pels èxits assolits aquesta darrera temporada

nominats_esportista_rosincRoses retrà homenatge, el  proper 30 de novembre a partir de les 20 hores als seus esportistes a través de la celebració de la II Nit de l’Esport, acte que té com a objectiu reconèixer la trajectòria i mèrits esportius assolits per rosincs i rosinques durant la darrera temporada.

La distinció de l’esportista més destacat de l’any vol reconèixer els esportistes federats o amateurs que s’hagin distingit en la pràctica de l’esport o que hagin obtingut un resultat esportiu rellevant durant aquest 2013. Hi poden optar a aquest premi els esportistes nascuts a Roses, que estiguin empadronats al municipi fa un mínim de tres anys, o que faci aquest temps que pertanyen a un equip de la població.

Enguany, els tres finalistes que opten a aquest títol són Xavi Llamas (atletisme), Nacho Armillas (motonàutica-jet ski) i Joan Jorquera (taekwondo).

Xavi Llamas ha guanyat al llarg de 2013 la Marató Salvatge de les Guilleries, la 9a Marxa de Llançà- 87 km, la Marató Internacional Trail Roses-Cap de Creus de 24 km, la Mitja Marató noctura de Castelnou, i el Trail de Cantallops-Puig Neulós de 27 km.

Llamas, a més, és l’actual Campió de Catalunya de Veterans de Curses de Muntanya.
També ha aconseguit la segona posició a la Mitja Marató de l’Albera, el tercer lloc a la CAT cursa, Mitja Marató de muntanya de Torroella de Montgrí, i la setena posició a l’Ultra Trail de Font Romeu, només per darrere de Kilian Jornet i el seu equip del Team Salomon.

El pilot de motonàutica-jet Ski Nacho Armillas, per la seva banda, ha assolit enguany els campionats d’Espanya i d’Europa d’aquesta disciplina, així com la segona posició del Campionat del Món encara pendent de finalitzar.
Un campionat del món del qual Armillas va conquerir el subcampionat l’any passat.

El jove taekwondista Joan Jorquera, també ha destacat enguany per la seva trajectòria, proclamant-se Campió d’Espanya de Cadets per Clubs (desembre 2012),  Campió de l’Open Marina d’Or, el Campionat Open d’Espanya Internacional, Campió de Catalunya i Campió d’Espanya de Cadets, Campió de l’Open Internacionals Hodori (Las Palmas de Gran Canaria), de l’Open Sport Baza (Miranda de Ebro), i l’Open Nacional Catalunya-Navarra (Girona) i la Medalla d’Or a l’Open Internacional<; de la Ciutat de Benicàssim.

El guanyador es donarà a conèixer en el decurs de la Nit de l’Esport que se celebrarà el proper 30 de novembre, juntament amb la resta de distincions esportives corresponents a aquest any 2013, dividides en cinc categories més: a l’equip més destacat, al títol de promoció de l’esport, al títol de projecció esportiva, a la trajectòria esportiva i, per últim, a la menció especial.

Per últim, el mateix dia 30 es desvetllarà també el guanyador de la menció especial per a aquella persona o entitat que a criteri del jurat (integrat per l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan; la regidora d’Esports, Anna Jorquera; el cap del Departament d’Esports, Lluís Noguer; el conseller d’Esports del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Pere Giró; i el periodista esportiu Jesús Navarro), hagi estat durant aquest 2013 mereixedora d’una distinció especial en el món de l’esport.

Amb la Nit de l’Esport, la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Roses vol donar continuïtat  a una celebració que concentra i ret homenatge als esportistes del municipi que amb esforç, perseverança i afany de superació, competeixen en un ampli espectre de disciplines, ja sigui individualment o en equip.

Els nominats de la resta de categories són:

Equip de l’any:

 • Equip sènior femení CB Roses
 • Equip aleví “B” AE Roses
 • Equip sènior masculí CB Roses

Promoció de l’esport:

 • Club d’Atletisme Roses
 • Associació Escolar Illa de Rodes
 • Grup d’Esports Nàutics

Projecció esportiva:

 • Joan Jorquera (taekwondo)
 • Anna Jódar (bàsquet)
 • Zakaria Aatani (natació)

Trajectòria esportiva:

 • Xavi Bosma (vòlei platja)
 • Dolors Pujol (bàsquet)
 • Manel Pedreira (esports nàutics).